Het Spiegelven

Het Spiegelven

In Beerse is het aangenaam vissen en dat bevestigd het Spiegelven maar al te goed. Deze put is 6 ha groot en het was eer altijd verboden terrein. Dankzij VBK werd dit wat omgetoverd tot een prachtige vijver die vooral bekend staat voor het karpervissen. Met dieptes die variëren van 0.50 meter tot 11 meter en enorm veel obstakels is het Spiegelven een water voor ervaren vissers. Het vissen met een boot is hier ook verplicht. Het Spiegelven is een betaalwater met 9 stekken.

Karpervissen op het Spiegelven.

Het Spiegelven is vooral een karperwater met grote karper. Zoals je al gelezen zal hebben zijn er enorm veel obstakels zoals takken en dergelijke waar je snel vast in kan geraken. Het vissen met een boot is altijd verplicht om de karper los te krijgen op een veilige manier. Dat er grote karper zit is geweten. Er zwemmen een goede 100 tal karpers rond en vele zijn 10 kg +. Er zit zelf een legende Etienne op. Een spiegelkarper van rond de 20 kg die al meermaals op foto is weten vast te leggen. Ben jij onlangs nog gaan karpervissen op het Spiegelven ? Laat ons dan gerust weten hoe het was en hoe de vangsten waren.

Adres het Spiegelven.

 

 

Meergoorstraat 95

2340 Beerse

Ga je karpervissen op het Spiegelven? Dan moet je naar de Meergoorstraat 94-96 gaan in Beerse. Je kan daar je auto parkeren en naar je stek gaan.

Vergunningen en prijzen voor het Spiegelven.

Het Spiegelven is een betaalwater, dus je moet je aan de wetten en de prijzen houden van de beheerder. In dit geval is dit VBK zelf en een vergunning kan je aanvragen via deze website.
De prijs voor te mogen vissen op het Spiegelven is €125 per jaar als karpervisser. Wil je liever nog op andere vis vissen, dan bedraagt de prijs €150 per jaar. Deze vergunning is online aan te vragen.
Nachtvissen is toegestaan op het Spiegelven een boot is verplicht.

Dieptekaart van het Spiegelven.

Het Spiegelven dieptekaart

Het Spiegelven op YouTube.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *