Hochter Bampd5

Hochter Bampd

Hochter Bampd is een natuurreservaat in Lanaken welke 40 ha groot is. Vroeger werd hier aan grindwinning gedaan en hierdoor is een grote put ontstaan welke nu bekend staat als het viswater van Hochter Bampd. De put zelf is een 700 meter lang en een 125 meter breed. De dieptes van het water gaan tot 7.5 meter en het betreft hier een zandbodem. Rondom het water staan veel bomen die overhellen in het water evenals staan er vele dode bomen in het water met veel dood hout er rond. Tevens op de ondiepe stukken is redelijk veel plantengroei, hou hier dus rekening mee.

Karpervissen op Hochter Bampd.

Er zitten zeker karpers op Hochter Bampd, maar het lijkt er toch op dat het karperbestand vrij laag is. Er zijn in het verleden metingen gedaan waar ze 14 karpers hebben weten te vangen met een totaal gewicht van 45.6 kg. Wanneer je dit aantal vergelijkt met het grote aantal brasem, paling en baars lijkt het er toch op dat dit water meer bekend staat als witviswater. Er zouden hier en daar wel wat karpervissers zitten, maar hier is niet zoveel over bekend.

Adres Hochter Bampd.

 

 

Kerkhofstraat

3620 Lanaken

Wanneer je wilt gaan vissen op Hochter Bampd zou ik naar de Kerkhofstraat in Lanaken rijden. Je komt dan uit aan het water zelf waarop kan gevist worden.

 

Vergunningen Hochter Bampd.

Om te mogen vissen op Hochter Bampd heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in een B-post kantoor. 
Nachtvissen is verboden op Hochter Bampd.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + drie =