onderlijn vissen met wegwerphengel.

Een goede visvangst heeft alles te maken met een goede voerplek. Tegenwoordig ga ik altijd op een privé vijver vissen waarbij ik 2 hengels uitwerp met boilies en waarbij ik nog 1 uitwerp hengel gebruik om gewoon te vissen. Op die privé vijver vang ik met mijn andere hengel brasem, zeel en karper met mijn gewone hengel. Met deze hengel vis ik dan ook totaal anders.

 

Opstelling gewone hengel.

 

Met de gewone hengel vis ik met een voerkorfje. In deze voerkorfjes kan je het lokaas stoppen dat nodig is om een goede voerplek te maken. In deze voerplek gaan de vissen azen en opzoek gaan naar voedsel. Verwerk dus zeker ook het aas waarmee je vist in je lokaas.

 

Ik heb meer dan 10 jaar ervaring met het vissen met een voerkorfje en heb daarom ook veel manieren gehad hoe ik dit voerkorfje aan mijn onderlijn bevestig. Je hebt veel verschillende soorten mogelijkheden om dit te doen, op het internet heb ik een zeer goede gevonden. Zie de foto hieronder.
onderlijn vissen met voerkorf

Dit is een zeer goede opstelling die zeker gaat werken. Het is belangrijk dat je voerkorfje vrij kan bewegen aan je lijn. Wanneer een vis dan trekt aan je haak trekt hij rechtstreeks aan je visdraad en niet op het gewicht van het voerkorfje.

 

Zoals je kan zien heb je nog wat wartels en dergelijke nodig bij deze opstelling. De opstelling die ik gebruik werkt op hetzelfde principe zodat de voerkorf ook vrij kan bewegen aan de onderlijn. Ik weet dat bij mijn opstelling mensen zullen zeggen dat het gedeelte met de speldwartel minder goed is omdat daar de draad het makkelijkste kan afbreken. Dat klopt, maar uit ervaring kan ik zeggen dat ik daar nog nooit last van heb gehad. Zo doe ik het.
onderlijn met voerkorf

Het is wat slecht getekend, maar zo doe ik het al jaren met succes. Op open water ga ik snel een haakje van 12 nemen, echter op de vijver waar ik nu altijd ga vissen vis ik met een maatje 6 en mais. Overal waar je gaat vissen is het altijd wat anders vissen. Ik kan aanraden om eens met maden of mais te proberen. Met deze 2 heb ik op de meeste plaatsen het beste succes. Was trouwens ook altijd tevreden over gekleurde maden en dan vooral de gele. Echter op de vijver waar ik nu altijd ga vissen zijn ze verzot van mais, dus vis daar vooral met mais.

 

Goed lokvoer maken.

 

Het is enorm belangrijk om goed lokvoer te maken. Alles hangt af van een goede voerplek om de vis te lokken en dan kan het vissen beginnen. In de jaren heb ik veel verschillende soorten lokvoer uitgeprobeerd maar er was voor mij 1tje die er altijd bovenuit sprong en waar ik altijd het meeste succes mee heb gehad en dat is het lokvoer van Marcel Van Den Eynde en dan vooral de Belgische Super Champion. Ik kan ook niet echt zeggen wat het verschil is tussen deze en andere, maar ik vang er in ieder geval altijd super goed mee. Het is wel belangrijk om je voer goed klaar te maken.

 

Goed lokvoer klaarmaken.

 

Voor goed lokvoer klaar te maken werk ik altijd met Super Champion en mijn aas waarmee ik vis. Wanneer ik niet met mais vis, dan gebruik ik zeker ook een potje mais voor het lokvoer klaar te maken.

 

Eerst en vooral giet ik de kilo lokvoer in een emmer. Vervolgens voeg ik beetje per beetje water toe aan het lokvoer. Pas op: Teveel water in 1x is slecht. Dit maakt het voer te vochtig en dan maak je geen goede voerplek aan. Het voer mag niet nat aanvoelen wanneer het klaar is, maar moet wel goed kleven. Lokvoer voor een uitwerp hengel mag minder kleven dan het lokvoer voor het vissen met een vaste stok. Maak het voer klaar door 5 a 6x water toe te voegen en dan vervolgens alles met je handen goed mengen. Achteraf voeg ik nog een klein potje mais toe aan dit voer. Omdat er ook vocht in dit potje zit gooi ik het vocht er eerst in zodat het voer daarna niet te nat wordt. Gooi de mais zelf er nog niet in, want je moet eerst nog zeven.

 

Wanneer het voer klaar is moet je het best nog eens zeven. Door te zeven maak je het voer goed los en klit het niet aan elkaar. Wanneer het voer het water ingaat na het zeven zal het veel meer openvallen en zal je voerwolk ook veel groter zijn. Uiteindelijk heb je op die manier minder voer nodig om hetzelfde resultaat te behalen. Na het zeven kan je de mais toevoegen aan het voer. Vis je met maden? Voeg dan zeker ook heel wat maden toe aan het voer. Maden zijn geweldig voor voerwolken te maken, want deze woelen de voerballen extra open in het water.

 

Laat het voer nog een 10 minuten trekken en je kan beginnen vissen. Ik raad aan om eerst 5 a 10 voerkorfjes te vullen en op je visspot te gooien. Gooi altijd op dezelfde plaats uiteraard. Nu is je voerplek klaar en kan je beginnen vissen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *