demer

De Demer

De Demer is een rivier die je kan vinden in de provincies Vlaams-Brabant en Limburg. De demer zelf is ongeveer 85 km lang met breedtes van 15 tot 40 meter naargelang de locatie. De Demer zelf was altijd heel bruin van kleur en de waterkwaliteit was vrij slecht. Maar de laatste 10 jaar begint dit toch enorm te verbeteren en is de Demer ondertussen al 1 van de betere rivieren die in Limburg stroomt. Bekijk zeker eens het filmpje dat we online hebben gevonden en hebben toegevoegd onderaan dit artikel.

Karpervissen op de Demer.

 

Ook voor te karpervissen zit je op de Demer goed. Er zitten zeker heel wat karpers op de Demer. De meeste die je gaat vangen gaan een gewicht hebben onder de 10 kg, maar er zitten zeker enkele uitschieters. Door het fel verbeterde water wordt het steeds aantrekkelijker om eens te gaan karpervissen op de Demer.

Adres de Demer.

 

 

Met dat de Demer 85 km lang is hebben wij uiteraard niet een adres waar je jouw auto kan achterlaten. Echter zijn visstekken op de Demer makkelijk bereikbaar met de auto, dus ga er eens opuit en zoek gerust naar goede karperspots.

Vergunningen voor op de Demer.

Op de Demer heb je een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in elk B-post kantoor. Nachtvissen is wel verboden op de Demer.

De Demer op YouTube.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *