De vijver van Horst

De vijver van Horst

De vijver van Horst kan je vinden in Sint-Pieters-Rode, dit is een deelgemeente van Holsbeek. Deze vijver van Horst kan je aan een heel mooi kasteeldomein dat door het agentschap voor natuur en bos is opgekocht in 2007. Wanneer je naar dit kasteeldomein gaat ga je 2 vijvers vinden. Op de grote vijver mogen enkel leden van de hengelclub “De Horstvissers”. Ben je dus geen lid van deze club, dan kan je enkel vissen op de kleine vijver. De kleine vijver is nog steeds 15.6ha groot. Heeft een lengte van ongeveer 150 meter met een breedte van ongeveer 100 meter. Je kan hier natuurlijke oevers vinden met weinig stroming in het water. Er is weinig plantengroei en licht troebel water. De bodem van het water is vooral modder en de dieptes van het water is 0.5 tot 1.5 meter.

Karpervissen op de vijver van Horst.

 

De karpers zijn talrijk aanwezig op de vijver van Horst. Echter ga je wel vooral de kleinere karpers vangen met vangsten tot wat meer dan een 5 kg. Een zeer mooi water om dus karper te vangen, maar het gaan geen grote karpers zijn.

Adres de vijver van Horst.

 

 

Horststraat 28

3220 Holsbeek

Wanneer je volgend adres ingeeft in je gps geraak je makkelijk aan de vijver van Vorst. De horststraat 28 in Holsbeek.

Vergunningen voor op de vijver van Horst.

Om te mogen karpervissen op de vijver van Horst heb je gewoon een Vlaams visverlof nodig. Nachtvissen is wel altijd verboden op de vijver van Horst.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *