Het oude Centrumkanaal

Het oude Centrumkanaal

Het oude Centrumkanaal kan je vinden in Wallonië en wordt daarom ook wel het Canal du Centre genoemd. Dit is dus dezelfde naam maar in het Frans. Het oude centrumkanaal verbind het kanaal Charleroi-Brussel met het kanaal Nimy-Blaton-Péronnes. Hierdoor is het het oude centrumkanaal bijna 21 km lang en over deze afstand heb je 4 hydraulische scheepsliften welke zeer fascinerend zijn om eens te bezoeken. Het oude centrumkanaal staat bekend voor zijn rustgevende omgeving en zijn talrijke visspots en uitgebreid visbestand. Een zeer interessant water om eens op te vissen. Het oude Centrumkanaal is dus een 21 km lang en heeft een breedte welke tot 60 meter kan gaan. De diepte van het water gaat tot een 2.5 meter en op de bodem kan je voornamelijk stenen en modder vinden. Het water zelf is vrij klaar en niet teveel stroming. Op de bodem kan je ook wel wat plantengroei vinden.

Adres het oude Centrumkanaal.

 

Ook voor het karpervissen is het oude Centrumkanaal zeer interessant. Er worden regelmatig karpers bovengehaald en karpers rond de 15 kg zijn zeker niet abnormaal om te vangen. Vanop een boot is het verboden om te vissen, maar nachtvissen is wel toegestaan. Altijd interessant voor de karpervissers onder ons.

Adres oude Centrumkanaal.

Er zijn heel wat visstekken te vinden op het Centrumkanaal en deze ga je vooral rond de wegen en bruggen vinden rond het water. Er loopt een jaagpad naast het oude Centrumkanaal, maar deze is niet bereikbaar met de wagen.

Vergunningen voor op het oude Centrumkanaal.

Om te mogen vissen op het oude Centrumkanaal heb je een Waals visverlof nodig. Deze kan je vinden in een Waals postkantoor.
Nachtvissen is ook toegestaan op het oude Centrumkanaal. Hiervoor heb je wel een Type B vergunning nodig. Deze kan je ook bekomen in een Waals postkantoor.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *