gespoelde put3

De gespoelde put

De gespoelde put is ontstaan doordat de Schelde is overstroomt te Hamme en al dit overstroomt water heeft de gespoede put doen ontstaan. De put is een betaald water welke tot 4 meter diep gaat en waar regelmatig wedstrijden op worden gehouden. De lengte van het water is een 180 meter lang en een 110 meter breed. Op de bodem kan je voornamelijk modder aantreffen.

Karpervissen op de Gespoelde put.

Op de gespoelde put zitten karpers. Vooral kroeskarpers, maar we hebben ook al meerdere foto’s teruggevonden van spiegelkarpers op de gespoelde put. Het gaat hier wel allemaal over kleine spiegelkarpers. Hier en daar komen we ook wel eens een foto tegen van karpersvissers die aan de gespoelde put zitten, maar we denken niet dat hier echt grote exemplaren gaan opzitten. Met dat dit een wedstrijdput is lijkt het ons sterk dat je hier karpers gaat aantreffen boven de 10 kg. Heb jij meer info voor ons over het karperbestand van de gespoelde put? Laat het ons gerust weten via een reactie.

Adres de Gespoelde put.

 

 

Grootbroekstraat 9

9220 Hamme

Om naar de gespoelde put te rijden kan je best naar de Grootbroekstraat 9 rijden in Hamme. Je komt daar aan de parking uit van de gespoelde put waar je jouw wagen kan plaatsen.

Prijzen voor op de Gespoelde plas.

Om te mogen vissen op de gespoelde plas heb je geen vergunning nodig met dat dit een betaalwater is. De prijs om te mogen vissen op de gespoelde plas is €4 per dag. Je kan ook een jaarpas nemen voor de gespoelde plas en deze kost jou €18 per jaar. Afrekenen kan met de viswachter die dagelijks komt controleren langs het water.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *