Fort van Oelegem

Fort van Oelegem

Het Fort van Oelegem heeft nut gedaan in WO I, maar vandaag de dag staat het Fort van Oelegem bekend voor zijn hengelsport en de prachtige natuur rondom het Fort en het overwinteringsreservaat voor vleermuizen. Rondom het Fort loopt een water en je mag er enkel vissen aan de buitenste ring van de gracht. Het water zelf gaat tot 50 meter breedte en 4 meter diepte. Op de bodem kan je vooral zand aantreffen met hier en daar wat plantengroei.

Karpervissen op het Fort van Oelegem.

Ook voor karpervissers is het Fort van Oelegem zeer interessant. Er zitten karpers tot 20 kg op dit water. De beste karperstekken zijn aan de achterkant bij de ruitersclub van Oelegem. Ook op forums heb ik al info gevonden dat er veel karper op het Fort van Oelegem zit. In een reactie op dit artikel is ons gemeld dat er in 2018 een grote sterfte is geweest op het Fort van Oelegem en er zou geen karper meer te vangen zijn. Laat gerust weten wanneer er weer karper uitgezet en gevangen wordt op het Fort van Oelegem.

Adres Fort van Oelegem.

 

 

Goorstraat 10

2970 Ranst

Om naar het Fort van Oelegem te rijden kan je best de Goorstraat 10 in Ranst ingeven in de gps. Langs het water kan je jouw wagen parkeren dicht bij de stek waar je wilt zitten.

Vergunningen voor op het Fort van Oelegem.

Om te mogen vissen op het Fort van Oelegem heb je een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in een B-post kantoor.
Ook is er een extra vergunning nodig om te mogen vissen op het Fort van Oelegem. Er worden enkel maar een x aantal vergunningen per jaar verdeeld. Om een visvergunning voor het Fort van Oelegem te bemachtigen moet je een mailtje sturen naar: jornevdc@fortoelegem.be
Nachtvissen is niet toegestaan op het Fort van Oelegem.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , , ,

4 Comments

 • glenn broeckx schreef:

  vorig jaar grote sterfte op het fort geweest .
  er valt geen karper meer te vangen .

 • Michael schreef:

  Beste ik lees hier over vissterfte, veel karper verloren en is er nog een bestand op , zijn er goede visstekken ivm toegankelijkheid

  • mich schreef:

   Hej Michael.

   Zelf heb ik ook een artikel gevonden waar wordt aangegeven dat er op het Fort van Oelegem rond 2016 een grote vissterfte zou geweest zijn en dat er redelijk wat karpers aan bezweken zijn. Ikzelf ben hier nog niet gaan karpervissen en kan zelf ook niet direct info geven hoe het op dit moment zit met het bestand op het Fort van Oelegem. Moest iemand hier wat meer info over hebben, laat het gerust weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *