De Damse vaart

De Damse vaart

De Damse vaart wordt ook wel de Napoleonvaart of Vaart Brugge-Sluis genoemd. De Damse vaart zelf kan je vinden in West-Vlaanderen en verbindt Brugge met Sluis in Nederland. De Damse vaart zelf is 15 km lang en wordt zo’n 35 meter breed. De dieptes van het water gaan tot 4 meter diep en op de bodem kan je vooral slib en zand vinden. Het water is vrij helder en er zijn wel wat plaatsen met veel beplanting op de bodem en rond het water.

Karpervissen op de Damse vaart.

Voor karpervissers is de Damse vaart zeer populair. Er zitten heel veel karpers op de Damse vaart en ook heel wat oudere grote karpers van 20 kg en meer. Het eerste deel van de Damse vaart loopt tussen Brugge en restaurant de Siphon waar je heel wat karpers kan vangen van +- 10 kg. Ga je verder richting Sluis, dan wordt het een pak moeilijker om een karper te vangen, maar de karpers die je daar kan vangen kunnen naar 20 kg + gaan. Let wel op, hier is het niet simpel om te vissen, maar wel plezant voor ervaren karpervissers met geduld. De Damse vaart is wel een zeer druk bevist water en zeker ook door de karpervisser. Hou dus rekening met andere karpervissers hun stekken.

Adres de Damse vaart.

 

Om naar de Damse vaart te rijden zou ik naar restaurant de Siphon rijden. Het adres hiervan is de ” Damse Vaart-Oost 1 in Damme “. Daar kom je uit aan het water en kan je zoeken naar een stek. Richting Brugge ga je makkelijker een karper vangen, richting Sluis ga je moeilijker 1tje weten te vangen, maar wel grotere. Heel veel stekken langs beide kanten zijn makkelijk met de wagen te bereiken.

Vergunningen voor op de Damse vaart.

Om te mogen vissen op de Damse vaart heb je enkel een Vlaams visverlof nodig. Deze kan je vinden in elk B-post kantoor in België.
Nachtvissen is niet toegestaan op de Damse vaart.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *