Antitankkanaal

Antitankkanaal

Het Antitankkanaal is er gekomen in WO 2 om vijandelijke tanks uit Antwerpen te houden. Het Antitankkanaal is 33 km lang en 18 meter breed. Het water zelf is 2 meter diep, heeft geen stroming en is helder. De bodem is modderig met wat plantengroei aanwezig. Tegenwoordig dient het water vooral als natuurverbindingsgebied.

Karpervissen op het Antitankkanaal.

Er zit zeker karper op het Antitankkanaal maar er is niet al teveel van bekend. De bekendste spots zijn bij Maria ter Heide, dus als je voor het eerst een karperspot gaat zoeken zou ik daar beginnen. Het laatste bericht dat ik heb gevonden is van een massale sterfte van karper, maar dat was een bericht van 2007. Heb jij meer info over het karperbestand op het Antitankkanaal van tegenwoordig, dan mag je deze zeker achterlaten via een reactie.

Adres Antitankkanaal.

 

 

Met dat het Antitankkanaal een gracht is van 33 km lang is er geen vast adres uiteraard. Je gaat dus zelf een goede spot moeten zoeken, maar kan alvast aanraden om te starten in de geburen van Maria ter Heide welke gekend staat voor de karper.

Vergunningen voor op het Antitankkanaal.

Om te mogen vissen op het Antitankkanaal moet je een Vlaams visverlof hebben welke je kan vinden in elk B-post kantoor. Nachtvissen is verboden op het antitankkanaal.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *