Fort van Merksem

Fort van Merksem

  • Bewerken
 
  • Bewerken
Het Fort van Merksem is eigendom van de stad Merksem zelf en is gebouwd in 1876 voor Antwerpen te beschermen. Rond het Fort ligt een gracht met water waarop gevist kan worden. De lengte van het water is net geen 2 km lang en de breedte gaat tot een kleine 40 meter breed. De dieptes van het water gaan tot een 3 meter en is licht troebel zonder stroming. Hier en daar is wat plantengroei aanwezig.

Karpervissen het Fort van Merksem.

 

Er zwemt zeker karper rond op het Fort van Merksem. Het Fort van Merksem stond bekend voor zijn grote karper, maar hoe het er recent bijstaat is niet echt geweten. Er is wel een vissterfte geweest en de laatste berichten zijn niet echt positief. Er zit nog karper, want je kan ze soms zien liggen zonnen, maar er wordt niet zoveel gevangen. Heb jij info over onlangs gevangen karper op het Fort van Merksem? Laat het ons gerust weten in een reactie.

Adres Fort van Merksem.

 

 

 

Om naar het Fort van Merksem te rijden kan je naar de Fortsteenweg in Merksem rijden en dan kom je aan het Fort uit. Je kan je aan een parking parkeren.

Vergunningen voor op het Fort van Merksem.

Om te mogen vissen op het Fort van Merksem heb je een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in elk B-post kantoor.
Tevens is er ook een extra stadsvergunning nodig om te mogen vissen op het Fort van Merksem. Deze is te verkrijgen in elk gemeentehuis van de stad Antwerpen en kost €10.
Nachtvissen is verboden op het Fort van Merksem.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *