Fort van Walem

Antwerpen heeft meerdere forten en één hiervan is het Fort van Walem. Het Fort van Walem is het Fort in Antwerpen dat het meest actief is geweest in WO I. Rond het Fort van Walem kan je een gracht vinden waarop gevist kan worden. Bijna alle soorten vis zijn hierop terug te vinden met enkele zeer mooie karpers. De lengte van het water rond het Fort van Walem is bijna 1.5 km lang en gaat tot 60 meter breed. Het water gaat tot een 3 meter diep en op de bodem kan je vooral modder aantreffen met wel wat beplanting. Er is geen stroming aanwezig en het water zelf is helder tot troebel.

Karpervissen op het Fort van Walem.

Ook de karpervisser zal zeker aan zijn trekken komen op het Fort van Walem. Het water zelf staat wel bekend als een moeilijk water om op karper te vissen, maar er zitten zeker mooie exemplaren. Er worden regelmatig 10 kg karpers gevangen en er zijn uitschieters naar 20 kg +. Zo heb ik nog een artikel teruggevonden waar ze aangeven dat er een schubkarper van 24 kg gevangen is op het Fort van Walem. Vooral de achterkant van het Fort aan het oude militaire zwembad. De karpers die op het Fort van Walem zitten hebben heel wat kracht en je zal er toffe runs meemaken.

Adres Fort van Walem.

 

 

Het Fort van Walem is makkelijk te bereiken. Door naar de Koning Albertstraat in Mechelen te rijden kom je uit aan het Fort van Walem. Er is veel parking voorzien rond het Fort zelf waar je makkelijk je wagen kan parkeren.

Vergunningen voor op het Fort van Walem.

Om te mogen vissen op het Fort van Walem heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in een B-post kantoor.
Vissen is enkel toegestaan op de buitenste ring van de gracht.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *