Zeekanaal Brussel - Schelde

Zeekanaal Brussel – Schelde

Het Zeekanaal Brussel – Schelde wordt ook wel de Willebroekse vaart genoemd omdat deze Willebroek met Brussel verbind. Hierdoor is het water van het Zeekanaal Brussel – Schelde 28 km lang en gaat tot 55 meter breed. De dieptes kunnen tot 11 meter gaan wat behoorlijk diep is voor België. Dit komt omdat het Zeekanaal Brussel – Schelde een druk bevaart water is. Er is vrij veel stroming aanwezig en er zijn meerdere sluizen op dit water. Hierdoor krijg je water dat makkelijk 15 cm kan stijgen en dalen. Hou hier dus rekening mee wanneer je je langs een visstek op het Zeekanaal Brussel – Schelde gaat plaatsen. Op de bodem van het water kan je vooral modder vinden met hier en daar wat beplanting.

Karpervissen op het Zeekanaal Brussel - Schelde.

Er zit redelijk wat karper die toch redelijk makkelijk te vangen blijkt te zijn. Echter zijn het wel niet de top formaten. Er worden vooral karpers van 3 tot 6 kg gevangen op het Zeekanaal Brussel – Schelde maar met wat geluk ga je wel uitschieters vinden richting de 15 kg. De kans dat je op een weekend een 10 tal karpers hebt gevangen is zeker mogelijk op dit kanaal, maar dus niet echt de grote karpers. Gebruik wel zwaar lood, want er is veel stroming aanwezig op het Zeekanaal Brussel – Schelde. Ook het SKP heeft in het verleden al karper uitgezet op het Zeekanaal Brussel – Schelde. In 2014 hebben ze al karpers uitgezet. Er zouden in 2015 en 2016 ook karpers moeten zijn uitgezet geweest door hun, maar hier heb ik geen bevestiging van kunnen vinden. Heb jij nog wat extra info over het karperbestand op het Zeekanaal Brussel – Schelde ? Laat het ons gerust weten via een reactie.

Adres Brussel - Schelde.

 

 

Met dat het hier een zeekanaal betreft heb je niet 1 bepaald adres om naartoe te rijden. Echter is bijna heel het kanaal makkelijk bereikbaar met de wagen, dus de tip is om een Zeekanaal Brussel – Schelde eens te gaan verkennen en een goede stek te gaan zoeken. Je gevonden stek zal wel makkelijk bereikbaar zijn. Vooral de plaatsen bij de sluizen zelf doen het vrij goed.

Vergunningen voor op het Zeekanaal Brussel - Schelde.

Om te mogen vissen op het Zeekanaal Brussel – Schelde heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in een Belgisch  B-post kantoor.
Nachtvissen is ook toegestaan op het Zeekanaal Brussel – Schelde, uiteraard heb je hiervoor een groot visverlof nodig.
Om af te sluiten is het ook toegestaan om met een voerboot of met een gewone boot te varen op het Zeekanaal Brussel – Schelde.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *