De Hazewinkel

Aan de kanten van Willebroek kan je het Bloso domein vinden dat zo’n 300 ha groot is. Hier zijn 2 putten ontstaan door zandwinningen en deze zijn vervolgens omgevormd tot het Bloso domein zoals je het vandaag de dag kan aantreffen. Put 1 is een 63 ha groot en is de Hazewinkel. Put 2 is 40 ha groot en wordt de Bocht genoemd. In dit artikel gaan wij verder in op de Hazewinkel put zelf. Deze put is ongeveer een 2.3 km lang en gaat tot bijna 500 meter breed. De dieptes van het water gaan tot 12 meter met op de bodem vooral zand en wat plantengroei op verschillende plaatsen. Het is niet overal toegestaan op te hengelen op de Hazewinkel zelf. Kijk ter plaatsen naar de aangeduide plakjes waar je wel en niet mag vissen.

Karpervissen op de Hazewinkel.

Er zitten karpers op de Hazewinkel met enkele uitschieters richting de 15 kg. Maar het is een zeer moeilijk water om een visje te weten vangen. De laatste jaren zijn vele vissen er jammer genoeg afgevist door Oostblokkers wat wij ten zeerste betreuren. Het water van de Hazewinkel zelf wordt vrij vaak bevist. Pas wel op, nachtvissen is niet toegestaan en s’avonds gaan de poorten toe. Zie dat je op tijd buiten bent.

Adres de Hazewinkel.

 

 

Steenweg op Heindonk 25

2830 Willebroek

Om naar de Hazewinkel te rijden moet je best naar de parking van het Bloso domein zelf rijden. De parking kan je vinden op de Beenhouwersstraat in Willebroek.

Vergunningen voor op de Hazewinkel.

Om te mogen vissen op de Hazewinkel heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in een B-post kantoor.
Nachtvissen is niet toegestaan op de Hazewinkel. Het park sluit s’avonds af, dus zorg dat je op tijd buiten bent.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *