vijver van weerde

De vijver van Weerde

De vijver van Weerde is ontstaan is de jaren 70 door zandwinning voor de E19 die net naast de vijver loopt in Weerde. In de jaren 90 hebben ze extra werken uitgevoerd aan de vijver van Weerde om de biodiversiteit te vergroten van het gebied. De vijver van Weerde zelf is ongeveer een 470 meter lang en een 285 meter breed. De dieptes gaan tot 6.5 meter met op de bodem vooral modder, stenen en zeer veel puin. Het water is troebel met hier en daar wat plantengroei.

Karpervissen op de vijver van Weerde.

De vijver van Weerde bied enkele zeer mooie karpers en heb al artikels gevonden van karpers rond de 15 kg met enkele uitschieters. Vooral rond het eiland worden de meeste grote karpers gevangen, maar dat je eens vast hangt tussen al het puin op de bodem is niet abnormaal. Er wordt aangeraden om met een popup te vissen op de vijver van Weerde. De vijver van Weerde zelf is vrij groot en er is maar 1 parking. Een trolley meenemen om je karpergerief naar je stek te vervoeren is zeker geen overbodige luxe.

Adres de vijver van Weerde.

 

Galgenweg

1982 Zemst

Er zou een parking zijn langs de Ketelveldweg in Weerde. Echter heb ik een artikel gevonden uit 2015 dat aangeeft dat de parking zou verlegd zijn naar de Galgenberg naast de voetbalvelden van VK Weerde.

Vergunningen voor op de vijver van Weerde.

Om te mogen vissen op de vijver van Weerde heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in een B-post kantoor.
Nachtvissen is niet toegestaan op de vijver van Weerde.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *