het veer

Het Veer

Het Veer is een mooi viswater welke je kan vinden in Zulte. Het Veer is een oud stukje van de Leie van ongeveer 1 km lang. Het Veer heeft dieptes tot een 3 meter en breedtes tot 35 meter. Er is geen stroming aanwezig op het Veer en het water zelf is licht troebel met hier en daar wat plantengroei. De bodem is modderig met harde stukken.

Karpervissen op het Veer.

Op het Veer is Zulke wordt voornamelijk aan karpervissen gedaan. Er zit dus heel veel karper op en je kan er altijd wel een karpertje weten te vangen. De meeste karpers op het Veer zitten tussen gewichten van 5 tot 10 kg. Maar er zitten uitschieters naar 15 kg bij. Er zitten ook mooie geschubde spiegels rond, maar in de winter van 2011 – 2012 is er wel een grote sterfte geweest. Heb jij toevallig nog wat info over nieuwe uitzet of gevangen karpers van tegenwoordig, laat het ons dan gerust weten.

Adres het Veer.

 

 

Wil je gaan karpervissen op het Veer in Zulte ? Dan kan je deze bereiken via de visserijstraat in Zulte. Je moet jouw auto parkeren aan de ingang parking maar alle stekken zijn makkelijk te bereiken.

Vergunningen voor op het Veer.

Wil je gaan karpervissen op het Veer in Zulte ? Dan moet je een hengelvergunning hebben voor het Veer. De prijzen zijn als volgt:

Karper vergunning 1 jaar = €85
Wit en roofvisvergunning 1 jaar = €50

De vergunning is dus geldig voor 1 jaar en kan je hier aanvragen.

Er is een extra reglement op het Veer in Zulte. Zo mag je bijvoorbeeld vissen met 2 karperhengels, het gebruik van een voerboot is toegestaan, een boot niet. Nachtvissen is toegestaan op het Veer in Zulte. Alle andere regels kan je vinden op hun reglement.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *