De Balderij

De Balderij

 • Bewerken
 
 
De Balderij is een vijver welke je in Tielen kan vinden van 5 ha groot. De lengte van het water is een 190 tal meter en de breedte een goede 260 meter. De dieptes van het water gaan tot een 3 meter met helder stilstaand water. De Balderij heeft een zandbodem met redelijk wat plantengroei. Woon jij in de geburen van de Balderij en moet je nog starten met vissen, dan is de Balderij zeker aan te raden. Zij hebben ook een lokale visclub “De Weerhaak” waar je eens een kijkje kan nemen.

Karpervissen op de Balderij.

 

Op de Balderij is karper aanwezig. Wanneer men alleen al naar de lokale visclub hun website gaat kijken dan zien men foto’s van karpers rond de 5 kg. Het water zal dus wel karper aanwezig hebben, maar niet de grootste. Heb jij ervaring en vangsten die je met ons wilt delen over de Balderij ? Laat het ons gerust weten via een reactie.

Adres de Balderij.

 

 

De Balderij is te bereiken via de Balderij in Kasterlee. Ja je leest het goed, deze is te bereiken via de straat de Balderij. De straat is genaamd naar het water zelf.

Vergunningen voor op de Balderij.

Om te mogen vissen op de Balderij heb je enkel een Vlaams visverlof nodig. Deze kan je vinden in elk B-post kantoor over heel België. Nachtvissen is altijd verboden op de Balderij.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: ,

3 Comments

 • Viss schreef:

  De vijver ligt in Tielen i.p.v. Tienen.
  Om op het water van de Balderij te vissen heb je inderdaad een Vlaams visverlof nodig, dit geldt echter niet voor de vijver van de lokale visclub “de weerhaak”, dit is enkel voor leden.
  Sinds een aantal jaren heeft men het aantal visplaatsen aan de Balderij bewust sterk verminderd, wat erg jammer is, daar dit vroeger een prachtig viswater was.
  Je kan hier echter nog wel steeds vissen en genieten van de rust en de natuur.

  • mich schreef:

   Hartelijk bedankt om mij te wijzen op de schrijffout. Heb deze aangepast in het artikel zelf.
   Ook super dat je wat updates meegeeft over de vijvers op de Balderij. Onze lezers gaan dit zeker appreciëren! Hartelijk bedankt.

  • Joel schreef:

   Vorige week eens gaan kijken naar de locatie van de vijver met men zoontje. Uiteindelijk geen vijver gevonden. Enkele privevijvers en de visvijver van de club gezien maar de openbare vijver niet. Heeft u hier misschien een adres van of tips hoe ik hier kan geraken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *