De Velp

De Velp

  • Bewerken
 
 
De Velp is een zijrivier van de Demer. De Velp heeft een lengte van een 37 km. De Velp is vooral lijkt op vele plaatsen meer op een klein beek, maar op sommige plaatsen gaat ze wat breeder worden tot ongeveer een 5 meter. De dieptes zijn circa 1 meter, maar op sommige plaatsen gaan we wat dieper.

Karpervissen op de Velp.

 

Met dat de Velp zo klein is het niet echt interessant om hierop te karpervissen. Je zal er hier en daar wel wat karper vinden, de laatste jaren is de kwaliteit van het water ook fel verbeterd en dat doet het visbestand zeker ten goede. Maar zover wij online kunnen vinden is er nog geen info over gevangen karper op de Velp. Heb jij er al gevangen ? Laat het gerust weten in een reactie.

Adres de Velp.

 

 

De Velp is een klein riviertje maar is toch 37 km lang. Hierdoor kunnen wij geen vast adres geven voor te vissen op de Velp. Google maps zal je zeker kunnen helpen voor het vinden van een goede stek.

Vergunningen voor op de Velp.

Om te mogen vissen op de Velp heb je een Vlaams visverlof nodig dat je kan vinden in een B-post kantoor. Nachtvissen op de Velp is verboden.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: ,

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *