De Melleput

De Melleput

De Melleput kan je vinden in Zevendonk bij Turnhout. Het domein zelf ( De Melle ) is 49 ha groot en het water waarop gevist mag worden is 25 ha groot. De lengte van het water is een goede 900 meter en de breedte gaat naar de 500 meter. Een mooie grote put met dieptes die tot 11 meter gaan. Er is geen stroming aanwezig, het water is helder en de bodem heeft een zandstructuur met redelijk veel plantengroei. Je mag wel maar op 2 stukken van de plas vissen. Deze zijn lokaal aangeduid.

Karpervissen op de Melleput.

Er wordt weinig aan karpervissen gedaan op de Melleput omdat er niet al teveel karper zou opzitten naargelang de grootte van het water. Echter de karpers die erop zitten zouden mooie grote exemplaren zijn, maar enorm moeilijk te vangen. Wij hebben amper tot geen info gevonden over gevangen karper op de Melleput. Door de vele plantengroei zijn er vele hindernissen waar de kapers snel achter weg kunnen. De prestatie van het aas is de grootste uitdaging op dit water. Heb jij wat info over zelf gevangen karpers op de Melleput? Laat het ons gerust weten.

Adres de Melleput.

 

 

De Picken

2300 Turnhout

Om naar de Melleput te rijden moet je naar de Picken straat nummer 1 rijden in Turnhout.

Vergunningen voor op de Melleput.

Om te mogen vissen op de Melleput heb je een Vlaams visverlof nodig. Deze kan je vinden in elk B-post kantoor in België. Nachtvissen is verboden op de Melleput.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *