De grote Nete

De grote Nete is een zijrivier van de Nete zelf en heeft een lengte van een 45 km en kan tot een kleine 20 meter breed worden. Dit water is niet bevaarbaar omdat de dieptes maximaal tot 2 meter gaan. De grote Nete zelf is wel in trek bij de vissers. De laatste jaren is de grote Nete enorm aan het verbeteren qua waterkwaliteit en heel wat vissoorten komen weer terug op de grote Nete. Op de bodem kan je vooral modder aantreffen met hier en daar wat plantengroei.

Karpervissen op de grote Nete.

 

De grote Nete staat niet echt bekend als een karperwater, maar wij vinden hier en daar wel eens een bericht terug van gevangen karper op de grote Nete. Zo heb ik 2 berichten teruggevonden van karpers gevangen op de grote Nete net onder de 15 kg. Heb jij wat meer info over het karperbestand op de grote Nete? Laat het ons gerust weten via een reactie.

karpervissen grote nete

11.5 KG gevangen door Joeri Vermeulen

Adres de grote Nete.

 

 

De grote Nete is een rivier van 45 km lang. Vooral bij Olmen en Meerhout ga je de meest beviste stekken vinden. Wij zijn wel voorstander om eerst een stek te onderzoeken en ook ervoor te zorgen dat je iemand anders zijn stek niet omzeep helpt.

Vergunningen voor op de grote Nete.

Om te mogen vissen op de grote Nete heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in een B-post kantoor in België.

Nachtvissen is verboden op de grote Nete.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , ,

2 Comments

 • Joeri Vermeulen schreef:

  De Grote Nete, het zou wat zijn!
  Het begon eigenlijk een 6-tal jaar geleden toen ik voor het eerst een 30 tal karpers zag paaien op het stuk tussen Itegem en Hallaar. Zit daar dan toch karper op dacht ik direct, en wel aardige exemplaren ook! Een paar weken later zat ik na een lange voederbeurt van 3 weken ‘on the bank’. Eerste sessie, blank! Tweede sessie, prijs! Een karper van 8.5kg zag mijn net en uiteraard kreeg de burger moed om verder te gaan. De volgende 8 beurten geen vangst, moedeloos maar ook tevreden gaf ik op.. ik had echter een prachtige onaangeroerde vis weten te vangen die geweldig hard te drillen viel, dat was fantastisch! Ik moet er wel bij zeggen dat ik op dat moment nog heel wat andere dingen op mijn planning had waardoor ik nog niet volhardend was, ik kende toen ook nog niet zoveel van karpervissen! De jaren gingen voorbij en andere hobby’s kregen voorrang maar het borrelde wel! Een vaste vismaat kwam opdagen onder de vorm van Nik Van hoogten, mijn neef. Het duurde niet lang of we zaten aan de waterkant te dromen over de Grote Nete, we visten her en der op moeilijke waters, planden ondertussen een visvakantie naar Frankrijk en de Hobby stond plots terug op nr. 1! Ondertussen moet het 2 jaar zijn dat we fanatieker vissen op karper en de Grote Nete in het voorjaar van 2019 aanpakten, na het smeden van ‘het perfecte strijdplan’ ook met succes!
  Tijdens het voorjaar in 2019 wisten we een vangst te noteren van 1 karper tussen de 5 en 12kg op 5-6u hengelen. We mochten ondertussen uit de rivier een 15 tal aardige karpers afvinken. De Karpers zijn vaak veel sterker op de rivier dan in een stilstaand water waardoor het super tof is om te drillen, aan te raden! Je weet ook nooit wat er na de biep aan de lijn hangt, ook dat is vet! Tot nu toe is de grootste net geen 12kg droog aan de haak gebleken, op naar meer? We horen verhalen van een 20kg vis… geeft een hengelaar toch dromen! Voor wie probeert, succes en veel plezier!

  • mich schreef:

   Zeer tof en herkenbaar verhaal Joeri. Naar mijn idee is er geen enkele rivier in België waar geen karpers rondzwemmen. Heb hier in de geburen ook een riviertje dat nog geen meter breed is op de meeste plaatsen, maar ook daar heb ik al heel wat karpers gevangen. En het gevoel om een karper te vangen op een water waar amper tot niet op wordt gevist geeft altijd een super gevoel. Zeker als het karpers zijn boven de 10 KG zoals de door jou doorgestuurde foto. Als er nog grotere karpers op de grote Nete zitten, dan zal je ze zeker wel eens vangen. Grotere karpers moeten wat meer eten om op gewicht te blijven natuurlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *