De grote Nete

De grote Nete is een zijrivier van de Nete zelf en heeft een lengte van een 45 km en kan tot een kleine 20 meter breed worden. Dit water is niet bevaarbaar omdat de dieptes maximaal tot 2 meter gaan. De grote Nete zelf is wel in trek bij de vissers. De laatste jaren is de grote Nete enorm aan het verbeteren qua waterkwaliteit en heel wat vissoorten komen weer terug op de grote Nete. Op de bodem kan je vooral modder aantreffen met hier en daar wat plantengroei.

Karpervissen op de grote Nete.

 

De grote Nete staat niet echt bekend als een karperwater, maar wij vinden hier en daar wel eens een bericht terug van gevangen karper op de grote Nete. Zo heb ik 2 berichten teruggevonden van karpers gevangen op de grote Nete net onder de 15 kg. Heb jij wat meer info over het karperbestand op de grote Nete? Laat het ons gerust weten via een reactie.

Adres de grote Nete.

 

 

De grote Nete is een rivier van 45 km lang. Vooral bij Olmen en Meerhout ga je de meest beviste stekken vinden. Wij zijn wel voorstander om eerst een stek te onderzoeken en ook ervoor te zorgen dat je iemand anders zijn stek niet omzeep helpt.

Vergunningen voor op de grote Nete.

Om te mogen vissen op de grote Nete heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in een B-post kantoor in België.

Nachtvissen is verboden op de grote Nete.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 15 =