Schelde – Rijn kanaal

Schelde – Rijn kanaal

 
 

Het Schelde – Rijn kanaal kan je vinden tussen Antwerpen en Rotterdam en is zo’n 35 km lang en kan tot 120 meter breed gaan. Het kanaal Schelde – Rijn heeft vooral zijn nut om de Antwerpse zeehaven met de Rotterdamse zeehaven te verbinden. Het water zelf kan tot een 8 meter diep gaan en op de bodem is vooral hard stenig met hier en daar wel wat plantengroei.

Karpervissen op kanaal Schelde - Rijn.

Ook voor de karpervisser is het goed vertoeven aan het kanaal Schelde – Rijn. Er zitten zeker heel wat karpers, maar ze zijn wel niet simpel te vangen. Goede stek vinden en voorvoeren gaat wonderen doen op dit water. De karpers die al gevangen zijn op het kanaal Schelde – Rijn zijn vooral kleinere karpers, maar er zijn wel al 15 kg karpers gevangen op dit water. Heb jij nog wat extra info over de karpers op het kanaal Schelde – Rijn ? Laat het ons gerust weten via een reactie.

Adres kanaal Schelde - Rijn.

 

 

Langs het kanaal Schelde – Rijn loopt een jaagpad. Echter mag je daar niet op met de wagen. Je gaat dus eens via Google maps moeten kijken waar ergens wat wegen langs het kanaal passeren en waar je jou ergens kan parkeren. Vandaar uit zal je moeten gaan zoeken naar een goede stek.

Vergunningen voor op het kanaal Schelde - Rijn.

Om te mogen vissen op het kanaal Schelde – Rijn heb je enkel een Vlaams visverlof nodig. Deze kan je vinden in elk B-post kantoor. 
Ook nachtvissen is toegestaan op het kanaal Schelde – Rijn, maar dan heb je wel een groot visverlof nodig.
Uiteraard mag je met een Vlaams visverlof enkel vissen op het kanaal Schelde – Rijn op het gedeelte dat in België loopt. Wil je op de Schelde – Rijn in Nederland vissen? Dan heb je een Nederlandse vispas nodig.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *