Het kanaal Bocholt – Herentals3

Het kanaal Bocholt – Herentals

Het kanaal Bocholt – Herentals loopt dus van Bocholt tot in Herentals en heeft een lengte van 60 km. Dit kanaal verbind de Zuid-Willemsvaart in Bocholt met het Albertkanaal in Herentals. Dit kanaal telt 10 sluizen met redelijk veel verkeer van boten. In het weekend is dit waterverkeer wel direct een pak minder. Het water zelf gaat tot een 30 meter breed en tot een 3 meter diepte. Op de bodem kan je vooral modder aantreffen met beplanting hier en daar.

Karpervissen kanaal Bocholt - Herentals

Dit kanaal is enorm bekend onder de karpervissers. Op dit kanaal is zelf internationaal volk dat komt karpervissen vanwege de enorm mooie vangsten die in het verleden al zijn gevangen op het kanaal Bocholt – Herentals. Hier worden karpers gevangen tot boven de 30 kg wat enorm is voor België. Vooral de karperstekken tussen sluis 8 en 9 waar het water wat warmer is brengen grote exemplaren met zich mee. Bijna alle top exeplaren in België zijn opgegroeid in dit water. Uiteraard ga je hier dus met veel regelmaat karpervissers aantreffen. Een goede stek weten te bemachtigen kan dus een hele opgave zijn op dit water.

Adres Bocholt - Herentals.

 

 

Het kanaal is een 60 km lang, dus we hebben geen echt adres om naartoe te rijden. Kijk vooral eens via Google maps waar je het water makkelijk kan bereiken en ga dan opzoek naar een goede stek. Vooral stekken rond de sluizen doen het goed en als topgedeelte de stekken tussen sluis 8 en 9.

Vergunningen voor op het kanaal Bocholt - Herentals.

Om te mogen vissen op het kanaal Bocholt – Herentals heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in een B-post kantoor.
Nachtvissen is ook toegestaan op het kanaal Bocholt – Herentals. Hiervoor heb je uiteraard wel een groot visverlof nodig.
Ook vissen vanuit een boot is toegestaan op het kanaal Bocholt – Herentals. Hiervoor heb je uiteraard wel de nodige vaarbewijzen en vergunningen nodig.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *