Het Merkske

Het Merkske

Het Merkske is een beekje dat je aan de grens van België terug kan vinden Het Merkske zelf vertrekt in Zondereigen en mondt in Castelre ( Nederland ) uit. Dit beekje is een 16 km lang en heeft nog zijn oorspronkelijke kronkels en fauna en flora. De breedte gaat tot een 5 meter en het water is ondiep. Deze zou gaan tot maximaal 1 meter diep. Er is lichte stroming aanwezig en helder water met wat plantengroei. De bodem is modderig.

Karpervissen het Merkske.

 

Er zouden karpers zitten op het Merkske, maar met heb niets van info over de karpers kunnen vinden. Met dat het water maximaal 1 meter diep is schat ik niet dat er al teveel karper gaat zwemmen en al zeker geen grotere karper. Heb jij info over de karper op het Merkske? Laat het ons gerust weten.

Adres het Merkske.

 

Gouverneursbossen

2322 Hoogstraten

Het Merkske is 16 km lang en loopt vooral door het platteland en de bossen. Ik zou persoonlijk richting “Gouverneursbossen” in Hoogstraten rijden en vandaar uit vertrekken.

Vergunningen voor op het Merkske.

Om te mogen vissen op het Merkske heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in elk B-post kantoor. Het Merkske mondt uit in Nederland en je mag uiteraard met dit visverlof nietmeer vissen in Nederland. Vandaar ook dat het een Vlaams visverlof is. Nachtvissen is verboden op het Merkske.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *