De Mynekom plas

De Mynekom plas

De Mynekom plas kan je vinden in Aldeneik in Maaseik. De Mynekom plas loopt net naast de Maas en is ongeveer een 400 meter lang en een kleine 200 meter breed. De dieptes van het water gaan tot een 2.5 meter met helder water waar geen stroming aanwezig is. Er zijn heel wat ondiepe zones en daar is heel wat plantengroei aanwezig. De bodem zelf is zanderig met stenen.

Karpervissen op de Mynekom plas.

 

Er moet zeker karper zitten op de Mynekom, maar we hebben eigenlijk niet echt info kunnen vinden over gevangen karper. Er zou wel een meerval zijn gevangen van een goede 1.7 meter, dus dan moet er zeker wel karper zitten. Er zijn veel ondiepe plaatsen met beplanting wat ideale paaiplaatsen zijn. Ook ideaal voor karper dus. Heb jij meer info voor ons over de karpers op de Mynekom plas? Laat het ons gerust weten.

Adres de Mynekom plas.

 

Herenlaakweg 68

3680 Maaseik

Wil je naar de Mynekom plas gaan? Dan moet je rijden naar de Herenlaakweg 68 in Maaseik. Net naast de Mynekom plas kan je de parking vinden, dus je moet niet ver wandelen om naar je stek te gaan.

Vergunningen voor op de Mynekom plas.

Om te mogen vissen op de Mynekom plas heb je enkel een Vlaams visverlof nodig. Deze kan je vinden in elk B-post kantoor. Nachtvissen is verboden op de Mynekom plas.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *