Lac de Féronval1

Lac de Féronval

Lac de Féronval is het kleinste stuwmeer van de waterplas l’Eau d’Heure maar daarom moet het stuwmeer van Féronval niet onderdoen van de andere meren wat betreft de visvangt buiten dat er op het stuwmeer van Féronval geen zalmachtige worden uitgezet. Het stuwmeer van Féronval is een 1.2 km lang en kan tot 250+ meter breed worden. De dieptes van het water kunnen tot 39 meter gaan met op voornamelijk een modderbodem met vele stenen. Het water zelf is vrij helder met redelijk weinig beplanting.

Karpervissen op Lac de Féronval.

Voor karpervissers is het Lac de Féronval een zeer aantrekkelijk water, maar pas op. Dit is een zeer moeilijk en ook gevaarlijk water. Er zwemmen karpers boven de 20 kg rond maar het karperbestand is redelijk klein voor zo een groot stuwmeer. Waar je als visser vooral rekening mee moet houden is dat dit stuwmeer actief is voor het opwekken van elektriciteit. Hiervoor wordt het water van het stuwmeer gebruikt en het is niet abnormaal dat het water op een uurtje tijd tot 4 meter kan stijgen of dalen. Dit vergemakkelijkt het vissen zeker niet. Op dit stuwmeer is een bootje zeker geen overbodige luxe, maar pas op. Er kunnen zeer hoge golven zijn, dus altijd opletten bij het varen. Tevens is nachtvissen ook toegestaan op Lac de Féronval maar pas zeer goed op. Er zijn er meerdere die s’morgens wakker worden met een tent onder water of een boot die kapot getrokken wordt door het stijgende water en de rotsen. S’nachts slapen is zeker niet aan te raden !

Adres Lac de Féronval.

 

 

Route de la Plate Taille 99

6441 Froidchapelle

Je komt hier op een bezoekerscentrum uit waar ze je alle info kunnen geven over alle wateren aan de l’eau d’Heure waaronder Lac de Féronval valt. Van hieruit kan je vertrekken naar het water.

Vergunningen Lac de Féronval.

Om te mogen vissen op Lac de Féronval heb je een Waals visverlof nodig. Deze kan je vinden in een Waals postkantoor. Tevens is het ook toegestaan om s’nachts te vissen. Hiervoor heb je een B categorië vergunning nodig welke je ook in een Waals postkantoor kan vinden.
Vissen met een boot is zeker aan te raden. In het bezoekerscentrum is hiervoor een vergunning verkrijgbaar voor €40.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *