schipdonkkanaal2

Het Schipdonkkanaal

Het Schipdonkkanaal heeft een lengte van 56 km welke vertrekt uit Deinze en uitmond in de Noordzee in Zeebrugge.Het kanaal is niet bevaarbaar voor beroepsscheepvaart, maar je kan er wel plezierbootjes tegenkomen. Je kan vissen van de noordwal in Deinze tot aan het kunstwerk in Heist. Vooral de zwaaikom aan de noorderwal in Deinze en het eiland aan de kruising met het kanaal Gent-Brugge zijn populaire spots. Het Schipdonkkanaal heeft dus een lengte van 56 km en kan tot 45 meter breed worden. De dieptes gaan tot een 3 meter met een modderige bodem en hier en daar wat beplanting. Er is lichte stroming aanwezig en het water is vrij troebel.

Karpervissen het Schipdonkkanaal.

Er worden zeker karpers gevangen op het Schipdonkkanaal, maar er is niet zoveel info te vinden over het karperbestand zelf. Heb jij hier wat meer info over? Laat het ons gerust weten. Voor de rest zijn vooral de zwaaikom aan de noorderwal in Deinze en het eiland achter de kruising van het kanaal Gent-Brugge zijn zeer populair voor de karpervissers. Daar zal je regelmatig karpertentjes tegenkomen. Tevens hebben wij ook een artikel gevonden in het Nieuwsblad wat aangeeft dat ze in 2012 een trap hebben geïnstalleerd waardoor vissen vrij kunnen migreren van de Poekebeel naar het Schipdonkkanaal. Dit project levert goede resultaten op qua visdoorstroom. Ook zijn er al karpers gemeten die op deze manier de overtocht naar het Schipdonkkanaal hebben gemaakt.

Adres het Schipdonkkanaal.

 

 

Met dat het Schipdonkkanaal een kanaal is van 56 km lang hebben wij geen echt adres voor u. Echter is bijna heel het Schipdonkkanaal makkelijk bereikbaar met de wagen. Je kan bijna overal langs het kanaal passeren met de wagen en je kan je auto parkeren in de graskant.

Vergunningen voor op het Schipdonkkanaal.

Om te mogen vissen op het Schipdonkkanaal heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in elke B-post kantoor te België. Ook nachtvissen is toegestaan op het Schipdonkkanaal. Hiervoor heb je echter wel een groot visverlof nodig.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *