het broek blaasveld2

Het broek – Blaasveld

Het broek – Blaasveld is een natuurgebied in de provincie Antwerpen met 15 vijvers waarop mag gevist worden. Aan de inkom staan meerdere informatieborden waar ook opstaat waar wel en niet mag gevist worden. De wateren zijn redelijk ondiep en gaan tot iets meer dan 1 meter diepte. Het water is vrij helder met veel beplanting. De bodem bestaat vooral uit klei en veen.

Karpervissen op het Broek - Blaasveld.

Zelf heb ik geen info kunnen vinden over de karpers die op het Blaasveld zitten, maar er zouden er zeker zitten. Kan wel hier en daar wat info vinden dat er karpervissers zitten te vissen aan het Broek – Blaasveld zelf, maar niets over vangsten. Wel heb ik een verhaal gevonden van een vastestokvisser die al heel wat kleine baarsjes en voorentjes had gevangen op mais en dan ineens een enorme aanbeet kreeg die hij vrij snel kwijt was. Hoe deze visser het verhaal beschreef was het mij vrij duidelijk dat het om een karper ging.

Het Broek – Blaasveld staat vooral bekend voor zijn vele baarsjes en voorens. Ook zouden er vroeger mooie snoeken en palingen gezeten hebben, maar dit is al een stuk minder geworden door de jaren heen.

Adres het Broek - Blaasveld.

 

Broekstraat 

2830 Willebroek

Om naar het Broek – Blaasveld te rijden kan ik best aanraden om naar de Broekstraat in Willebroek te rijden. Je komt daar uit aan de parking van het natuurdomein waar je jouw wagen moet parkeren. Vervolgens moet je te voet naar het water gaan, dus een transportkarretje is zeker aan te raden.

Vergunningen voor op het Broek - Blaasveld.

Om te mogen vissen op het Broek – Blaasveld heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in elk B-post kantoor van België. Kijk bij aankomst wel naar de informatieve borden om te kijken op welke vijvers je wel en niet mag vissen.

Nachtvissen is niet toegestaan op het Broek – Blaasveld.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , ,

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *