nielse kleiputten1

Nielse kleiputten

De Nielse kleiputten kan je vinden in Niel en staan zeker bekend als 1 van de mooiste wateren in de provincie Antwerpen. Jammer genoeg hebben de Nielse kleiputten veel last gehad van het leegvissen door voornamelijk Oostblokkers die de vis meenemen en opeten wat uiteraard niet is toegestaan. Gelukkig kan je er nog wel een visje weten te vangen op dit toch wel zeer mooie water. De Nielse kleiputten worden ook wel de Walenhoek genoemd en bestaat uit een natuurdomein met 13 vijvers waar overal op gevist mag worden. Vroeger werden hier mooie grote karpers en snoeken gevangen. Er zitten zeker nog mooie exemplaren, maar ze worden zeer moeilijk te vangen. Alle putten hebben heel veel plantengroei en op de bodem kan je vooral klei vinden, vandaar ook de Nielse kleiputten. De putten kunnen tot 6 meter diep gaan.

Karpervissen op de Nielse kleiputten.

Zoals je al kon lezen stonden de Nielse kleiputten voordat ze zo leeg zijn gevist goed bekend voor mooie grote karper. Jammer genoeg zijn de meeste mooie exemplaren verdwenen, maar er zitten zeker nog mooie karpers op de Nielse kleiputten. In 2016 is er nog een onderzoek gedaan naar de visstand op de Nielse kleiputten en dit heeft onderandere een mooie karper opgebracht van 16 kg. Heb jij nog wat extra info voor ons over het karperbestand van de Nielse kleiputten? Laat het gerust weten. De karper is op deel C boven gehaald zie onderstaande foto. Tevens zouden er op de Nielse kleiputten ook mooie graskarpers moeten rondzwemmen.

Adres de Nielse kleiputten.

 

 

Boomsestraat 151 – 159

2845 Niel

Om naar de Nielse kleiputten te rijden moet je naar de Boomsestraat 151-159 rijden in Niel. Daar kom je aan de hoofdingang uit waar je kan parkeren. De rest zal je te voet moeten afleggen, dus een trollytje is zeker aan te raden.

Vergunningen de Nielse kleiputten.

Om te mogen vissen op de Nielse kleiputten heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in elk B-post kantoor in België.

Nachtvissen is niet toegestaan op de Nielse kleiputten.

nielse kleiputten

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *