De Hollandersgatkreek3

De Hollandersgatkreek

De Hollandersgatkreek kan je net op de grens met Nederland vinden in het dorp Sint-Margriete en is 12 ha groot. De lengte van de kreek is 1 km lang en kan tot 150 meter breed gaan. De dieptes gaan tot 3.5 meter en op de bodem kan je vooral zand en slib aantreffen met hier en daar wat plantengroei. De Hollandersgatkreek staat tegenwoordig vooral bekend voor fietsers, wandelaars en hengelaars.

Karpervissen op de Hollandersgatkreek.

Op de Hollandersgatkeek kan je zeker karper vangen. We hebben ook al foto’s zien voorbijkomen van karpers boven de 10 kg op de Hollandersgatkreek, maar er is weinig info over het karperbestand te vinden. Wel is het toegestaan op te vissen vanop een boot op de Hollandersgatkreek wat zeer interessant is voor de karpervisser. Heb jij wat meer info voor ons over het karperbestand op de Hollandersgatkreek ? Laat het ons gerust weten via een reactie onderaan dit artikel. Let wel op, een goede stek vinden op de Hollandersgatkreek is niet zo simpel.

Voeg je koptekst hier toe

 

Hontseindestraat

Sint-Margriete

Om naar de Hollandersgatkreek te rijden heb je 2 wegen. Je kan deze bereiken via de Hontseindestraat of de Zuidweg in Sint-Margriete. Hier kan je jouw wagen parkeren aan de graskant net naast jouw stek.

Vergunningen voor op de Hollandersgatkreek.

Om te mogen vissen op de Hollandersgatkreek heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in elk B-post kantoor van België. Ook vissen vanop een boot is toegestaan op deze kreek.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *