lekevaart

De Lekevaart

De Lekevaart kan je vinden in Leke in de provincie West-Vlaanderen dicht bij Diksmuide. De Lekevaart zelf is een 9 km lang met breedtes tot een kleine 10 meter. De Lekevaart zelf is niet super diep. Deze gaat tot maximaal 1.5 meter. Het water is helder met weinig stroming en de bodem is kleiachtig met weinig plantengroei. De Lekevaart is dus 9 km lang, maar 3 km loopt op privé domein. Als je daar zou willen vissen moet je wel eerst toestemming vragen bij de beheerder van dit privé domein. De Lekevaart zelf stond vroeger bekend als excellent palingwater. Echter is bijna alle paling eraf gevist geweest. Ondertussen is het palingbestand op de Lekevaart wel al verbeterd.

Karpervissen op de Lekevaart.

 

Er zitten heel veel karpers op de Lekevaart. De karper zelf is zeer goed vertegenwoordigd op de Lekevaart, maar groot zijn ze wel niet echt. Dit komt vooral door het ondiepe water. Heb jij zelf info over gevangen karper op de de Lekevaart? Laat het ons gerust weten in een reactie.

Adres de Lekevaart.

 

 

De Lekevaart is te bereiken via de N367 St-Pieterskapelle in Nieuwpoort. Na de Spermaliehoeve sla je in de eerste weg linksaf en dan kom je aan de Lekevaart uit. Je kan jouw wagen overal aan de Lekevaart parkeren. Tevens is de Lekevaart zeer makkelijk te bereiken via de Hunckevlietstraat in Middelkerke.

Vergunningen voor op de Lekevaart.

Om te mogen vissen op de Lekevaart moet je een Vlaams visverlof hebben welke je kan vinden in elk B-post kantoor.
Nachtvissen is altijd verboden op de Lekevaart.
En zoals vermeld is 3km van de Lekevaart privédomein. Wil je daar vissen, dan moet je toestemming vragen aan de eigenaar.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *