Kanaal Kortrijk – Bossuit

Kanaal Kortrijk – Bossuit

  • Bewerken
 
  • Bewerken
Hek kanaal Kortijk – Bossuit ligt in West-Vlaanderen en verbindt de Schelde in Bossuit met de Leie in Kortrijk. Het kanaal Kortijk – Bossuit is ongeveer een 15.5 km lang met breedtes die tot 50 meter gaan. Het water heeft dieptes tot 3.5 meter met lichte stroming. Overigens is het water vrij helder met weinig plantengroei aanwezig. De bodem zelf is slibberig met stenen en zand.

Karpervissen op het kanaal van Kortrijk - Bossuit.

Op het kanaal Kortrijk – Bossuit wordt er regelmatig aan karpervissen gedaan. Vooral richting Kortrijk ga je wel wat tentjes van karpervissers aantreffen. Dit komt ook omdat er s’nachts mag worden gevist met een groot visverlof evenals zitten er redelijk veel karpers. De meeste ware al mooie oudere karpers, maar die beginnen nu stelselmatig te sterven. Omdat er toch redelijk veel activiteit van karpervissers is op het kanaal Kortrijk – Bossuit heeft men besloten om het spiegelkarperproject ook op te starten voor het kanaal Bossuit – Kortrijk. Zo heeft men in december 2015 85 spiegelkarpers uitgezet aan de sluis in Moen-Zwevegem. In februari 2017 heeft men 80 spiegelkarpers uitgezet aan de sluis in Kortrijk-Zwevegem en in oktober 2017 heeft men nog eens 142 spiegelkarpers uitgezet aan de sluis in Kortrijk – Zwevegem. De 3 uitzetten waren telkens voor 125 kg aan spiegelkarpers. Er zitten dus zeker oudere karpers en ook nieuwe uitzet die mooie groeit. Heb jij nog wat info over gevangen nieuwe uitzet of over de oude karpers van het kanaal Kortrijk – Bossuit ? Laat het ons dan gerust weten.

Adres kanaal Kortrijk-Bossuit.

 

 

Vanaf Kortrijk tot Knokke heb je een kanaalweg langs het kanaal van Kortrijk – Bossuit. Hier mag je op rijden en je kan je daar ook overal wel ergens parkeren langs het water. Je zit met je wagen dus dicht tegen je stek.

Vergunningen voor op het kanaal Kortrijk - Bossuit.

Om te mogen karpervissen op het kanaal van Kortrijk – Bossuit heb je een Vlaams visverlof nodig. Je mag ook nachtvissen, maar dan heb je wel een groot visverlof nodig. Beide vergunningen kan je vinden in elke B-post kantoor in België.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *