Bommelzwin

Het Bommelzwin

Het Bommelzwin kan je vinden op de grens van Blankenberge en Wenduine. Het is een kleine rivier die je meer kan vergelijken met een grote beek waarop gevist kan worden. Het Bommelzwin zelf is ongeveer een 1.5 km lang en gaat tot 9 meter breed. De dieptes gaan tot 1 meter, dus echt grote vis ga je er niet aantreffen. Op de bodem van het Bommelzwin kan je vooral slib aantreffen met weinig plantengroei. Er is wat stroming op het vrij troebel water.

Karpervissen op het Bommelzwin.

 

Om echt te karpervissen is het Bommelzwin niet echt geschikt. Er zit redelijk wat karper, maar vooral kleine kroeskarper. Ideaal voor vastestok vissers, maar voor de echte karpervisser is dit niet de karper waar we achter zoeken. Er zijn wel al schubkarpers gevangen, maar vooral kleine karpers rond de 3 kg.

Adres het Bommelzwin.

 

 

Neptunuslaan

De Haan

Het Bommelzwin is het makkelijkste te bereiken via de Neptunuslaan in Blankenberge. Je komt dan aan het water terecht waar je je wagen kan parkeren.

Vergunningen voor op het Bommelzwin.

Om te mogen vissen op het Bommelzwin heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in elk B-post kantoor.
Nachtvissen is verboden op het Bommelzwin.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: ,

One Comment

  • Bornauw Patrick schreef:

    Is spijtig dat men er niet mag vissen van de boer wat doet het nog uit dat we vergunning hebben als sportvisser vindt ik het erg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *