Fort van Kessel

Fort van Kessel

  • Bewerken
 
 
Het fort van Kessel kan je vinden in Kessel welke een deelgemeente van Nijlen is.  Het Fort heeft gediend om Antwerpen te beschermen tijdens WO 1 en 2. Het Fort dient nu als recreatiegebied en als visgebied. Het water rond het Fort is een kleine kilometer lang, licht troebel met geen stroming. De bodem is modderig met een beetje plantengroei. De dieptes gaan tot een 4 meter.

Karpervissen op het Fort van Kessel.

Karpervissen op het Fort van Kessel is zeer populair. Er is veel karper aanwezig dus het vangen van een karpertje is hier zeker mogelijk wanneer je snel 1 dagje zonder voorbereiding gaat karpervissen. Er zijn zeer veel spiegelkarpertjes rond de 5 kg te vangen op het Fort van Kessel. Er zitten zeker ook schub en grotere spiegelkarpers naar de 10 kg met uitschieters tot een kleine 20 kg. Heb jij al mooie karpers weten te vangen op het Fort van Kessel? Laat het ons gerust weten via een reactie.

Adres Fort van Kessel.

 

 

Fortstraat 26

2560 Nijlen

Het Fort van Kessel kan je bereiken via de Fortstraat 26 in Nijlen. Je auto kan je gewoon aan de graskant parkeren.

Vergunningen en prijzen voor op het Fort van Kessel.

Om te mogen vissen rond het Fort van Kessel heb je een vergunning nodig welke je kan afhalen op de gemeente van Kessel zelf. Dit kan op het adres: Kerkstraat 4 in Nijlen. Elke werkdag van 9 tot 12 + woensdag van 13 tot 17u en donderdag van 17 tot 20 uur extra.

De prijzen om te mogen vissen op het Fort van Kessel zijn €8 voor 1 hengel en €14 voor 2 hengels.
Voerboten zijn toegestaan bij het vissen op het Fort van Kessel. Nachtvissen is niet toegestaan.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , ,

4 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *