Kanaal Brugge – Oostende

Kanaal Brugge – Oostende

Het Kanaal van Brugge – Oostende is handmatig gegraven en heeft zijn naam gekregen omdat dit kanaal Brugge met Oostende verbind. Het kanaal Brugge – Oostende is bijna 21 km lang en wordt bijna 15 meter breed. De dieptes van het water gaan tot 3 meter en op de bodem kan je vooral slib vinden met hier en daar wat beplanting.

Karpervissen kanaal Brugge - Oostende.

Ze zijn al jaren aan het werken in België aan de waterkwaliteit en het kanaal van Brugge – Oostende is hiervan een goed voorbeeld. Jaar na jaar zie je de kwaliteit van het water en de diversiteit van vis toenemen op het kanaal van Brugge – Oostende. Ook de karpervissers zie je er steeds meer en meer wat zeker wilt betekenen dat er mooie karpers te vangen zijn. Aan het kanaal van Gent – Oostende die wat verderop verbonden is met het kanaal van Brugge – Oostende hebben ze van 2008 tot 2011 maar liefst 604 spiegelkarpers uitgezet door het SKP. Deze spiegelkarpers zullen zeker al gevangen zijn geweest aan het kanaal van Brugge – Oostende.

Adres Brugge - Oostende.

 

Niet alle kanten rond het kanaal van Brugge – Oostende zijn te bereiken met de wagen. Vooral rond de oude kanaalarm, het schiereiland, de Oostdijk en de ingang van Leiemeersen-Noord zijn zeer interessante spotjes. Pas op, er zijn redelijk veel vissers actief op het kanaal van Brugge – Oostende. Zie dus dat je een ander zijn stek niet inpalmt.

Vergunningen voor op het kanaal Brugge - Oostende.

Om te mogen vissen op het kanaal van Brugge – Oostende heb je een Vlaams visverlof nodig. Deze kan je vinden in een B-post kantoor.
Nachtvissen is ook toegestaan op het kanaal van Brugge – Oostende. Hiervoor heb je uiteraard wel een groot visverlof nodig.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *