Het Boudewijnkanaal

Het Boudewijnkanaal

Het Boudewijnkanaal is gegraven rond 1900 en loopt doorheen heel het havengebied van Zeebrugge. Het Boudewijnkanaal verbind de Brugse binnenhaven met de Zeebrugse voorhaven en hierdoor bevat deze tot 90% zeewater. Hier ga je dus vooral de zeevis aantreffen en niet de standaard vissen die wij in België op rivieren en kanalen hebben zitten. Het Boudewijnkanaal is 16 km lang en 8 meter diep. De breedtes van het Boudewijnkanaal gaat tot 115 meter. Alles is handmatig uitgegraven in 1900. Hier is redelijk wat stroming aanwezig en op de bodem ga je vooral slib met stenen en zand aantreffen en amper tot geen plantengroei. Alle oevers zijn van beton. Wil je er vissen kunnen wij wel aanraden om een rodpod mee te pakken met steunen. Want losse steunen krijg je bijna nergens in de grond.

Karpervissen op het Boudewijnkanaal.

Zover wij weten zit er geen karper op het Boudewijnkanaal. Dit komt omdat hier vooral zeewater aanwezig is waar karpers niet in leven. Vooral de zeevis zoals bot, griet, haring, tong, wijting, zeebaars en meer. Maar dit zijn wel de meest voorkomende vissen die je zal aantreffen op het Boudewijnkanaal. Wel hebben we nog meerdere artikels uit de archieven van onze Vlaamse media kunnen halen waar ze aangeven dat in 2015 een enorme vissterfte is geweest waar 1000 den vissen zijn gestorven door zuurstoftekort. Moest jij hier toch een karper hebben weten te vangen, laat het ons zeker weten via een reactie.

Alles op het Boudewijnkanaal.

 

 

Het Boudewijnkanaal is vrij makkelijk bereikbaar op vele plaatsen. Er zijn vooral vele goede stekken te vinden rond de bruggen en er zijn heel wat bruggen aanwezig rond het Boudewijnkanaal. We kunnen aanraden om eens via Google Maps rond te kijken waar je het best kan zitten en eens ter plaatse gaan kijken waar plek vrij is.

Vergunningen voor op het Boudewijnkanaal.

Om te mogen vissen op het Boudewijnkanaal heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je in een B-post kantoor kan vinden.
Nachtvissen is toegestaan op het Boudewijnkanaal. Hiervoor heb je wel een groot visverlof nodig.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *