De Zwalmbeek

De Zwalmbeek

  • Bewerken
 
 
De Zwalmbeek is een bijrivier van de Schelde met een lengte van 14km. Er is altijd stroming op dit water, maar het water is te smal voor scheepvaart. Dit is handig om te weten als karpervisser. De zwalmbeek heeft een breedte van 6 tot 10 meter en heeft dieptes van 0.5 tot 2.5 meter. Langs de zwalmbeek ga je nog enkele windmolens vinden en ook aan die plaatsen ga je diepere kuilen vinden wat altijd interessant is voor karpervissers. De Zwalmbeek heeft natuurlijke oevers. Wel zal je her en der wat verstevigingen vinden met houten paaltjes. De bodem is vooral zanderig met stenen en er is hier en daar wat plantengroei.

Karpervissen op de Zwalmbeek.

Heb zelf nog niet op de Zwalmbeek gevist maar door heel wat forums en artikels over de Zwalmbeek te lezen wordt door vele vissers bevestigd dat er zeker karper te vangen is op de Zwalmbeek. Heb 2 mensen gevonden die een karper van +- 8 en 10 kg hebben weten te vangen op de Zwalmbeek. Beide karpers zijn gevangen op de diepere stukken. Wil je dus karpers vangen op de Zwalmbeek zou ik gaan zoeken naar de diepere punten.

Heb jijzelf ookal een karper weten te vangen op de Zwalmbeek ? Laat dan gerust wat info achter door onderaan dit artikel te reageren.

Adres de Zwalmbeek.

 

Rekegemstraat 26

9630 Zwalm

De Zwalmbeek is 24 km lang, maar je kan je wel makkelijk parkeren langs de zijstraten van de Rekegemstraat 26 in Zwalm parkeren die langs de Zwalmbeek lopen.

Vergunningen voor op de Zwalmbeek.

Om te mogen vissen op de Zwalmbeek heb een een Vlaams visverlof nodig. Nachtvissen is atijd verboden op de Zwalmbeek.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *