bosdamvijver

De Bosdamvijver

In het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke heb je meerdere vijvers en 1 daarvan is de Bosdamvijver. Deze vijver vindt je achteraan in het park. Wanneer je je vooraan of aan het zwembad op de parking parkeert is het wel een enorm stukje stappen naar de Bosdamvijver. Zie het gedeelte bereikbaarheid van de Bosdamvijver om te zien waar je je het best kan parkeren om naar de Bosdamvijver te rijden. De Bosdamvijver zelf is een mooie grote vijver met in het midden een eiland. De lengte van het water is ongeveer een 200 meter en de breedte tot aan het eiland gaat tot een kleine 60 meter. De oevers zijn natuurlijk en er zijn meerdere visstekken uitgegraven aan de Bosdamvijver waar je rustig kan vissen. Het is er ook vrij rustig vissen. Er zitten meestal niet veel vissers en er passeren niet al teveel wandelaars en lopers. Het water zelf is vrij helder met geen stroming. De dieptes van het water gaan tot een 3 meter en op de bodem bestaat vooral uit zand.

Karpervissen op de Bosdamvijver.

De Bosdamvijver heeft meerdere karpers rondzwemmen rond de 15 kg met enkele uitschieters naar de 20 kg. Het VBK onderhoud dit water ook en verzorgd de uitzetting van karper op de Bosdamvijver. Het vissen met een voerboot is niet toegestaan op de Bosdamvijver. Het is zeker geen makkelijk water om een karper op te vangen en een goede voerboot met dieptemeter zal hier zeker wonderen doen.

Adres de Bosdamvijver.

Bosdam 43

9080 Lochristi

De Bosdamvijver kan je vinden in het domein van Puyenbroeck. Het domein zelf heeft 2 grote parkingen aan de hoofdingang en aan het zwembad. Echter vandaar is het enkele kilometers stappen naar de Bosdamvijver. Echter voor vissers heeft de Bosdamvijver nog een extra ingang achteraan het park. Om naar die ingang te rijden moet je de Bosdam straat ingeven in Wachtebeke. Je zal daar een ingang vinden waar je je wagen kan bij parkeren. Vandaar is het nog enkele 100den meters stappen naar de Bosdamvijver zelf. Een transportkar is wel handig om naar de Bosdamvijver te geraken.

Prijzen en vergunningen voor op de Bosdamvijver.

Om te mogen vissen op de Bosdamvijver heb je een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in een B-post kantoor.
Vervolgens heb je ook een extra vergunning van het park zelf nodig. Deze kan je bekomen bij de balie aan de hoofdingang van het park zelf. De prijs hiervan is als volgt:

€0 voor jongeren onder de 14 jaar.
€15 per jaar voor volwassenen.

Nachtvissen is niet toegestaan op de Bosdamvijver.
Er is vervolgens nog een extra regelement van het park zelf waar je je moet aan houden. Alle info kan je in hun reglement vinden.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , , ,

2 Comments

 • Eric schreef:

  Ik dacht dat je op de bosdamvijver niet mag vissen met voederboot,en hier schrijven jullie dat deze is aan te raden .
  Wat is het nu ?????????????

  • mich schreef:

   Je hebt volledig gelijk Eric, heb mijn artikel hierover aangepast.
   Had mij mislezen want het is wel toegestaan op de Klaverbladvijver en dus niet op de Bosdamvijver.

   Hartelijk bedankt om dit te melden !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *