vosselareput

Oude Leie – Vosselareput

In Deinze kan je de Vosselareput vinden. De Vosselareput is een oud stukje van de Leie. Tussen 1861 en 1862 hebben ze de Leie wat heraangelegd en dit stukje met vele bochten er tussenuit gehaald wat beter uitkwam voor het Astene Sas. Hierdoor blijft dit oude stukje Leie over wat vervolgens genaamd werd als de Vosselareput. De Vosselareput staat ook bekend als openbaar zwemwater en in de zomer ga je er dus ook veel zwemmers aantreffen. De Vosselareput zelf is een kleine 5 km lang met een breedte tot 30 meter. De dieptes van het water gaan tot een 3 meter met helder water en geen stroming. Er is hier en daar plantengroei aanwezig en een modderige bodem.

Karpervissen oude Leie - Vosselareput.

Op de Vosselareput zitten zeker mooie karpers. Heb artikels gevonden waarin wordt verteld dat er tot een kleine 20 kg karpers worden gevangen, maar het is zeker niet simpel. Een moeilijk water, maar als je er dus vaak gaat karpervissen kan je er wel een mooie vis weten te vangen. Heb ook artikels gelezen waarin wordt verteld dat er graskarpers zijn gevangen op de Vosselareput. Dat het goed gaat met de Vosselareput blijkt nog uit een artikel welke ik op het nieuwsblad heb gevonden. Er is toen door het Agentschap voor Natuur en Bos wat afgevist en er zijn meer soorten aangetroffen dan verwacht.

Adres Vosselareput.

 

 

Kleine Pontstraat 5

9800 Deinze

Wanneer je naar de Vosselareput wilt gaan kan je deze bereiken via het adres: Kleine Pontstraat 5 in Astene – Deinze. Dat is het adres van het openluchtzwembad waar je jou ook kan parkeren om te vissen.

Vergunningen voor op de oude Leie - Vosselareput.

Om te mogen vissen op de Vosselareput heb je een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in elk B-post kantoor over heel Vlaanderen. Nachtvissen is verboden op de Vosselareput.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *