Moervaart3

De Moervaart

De Moervaart is een vrij smal kanaal welke je kan vinden in Oost-Vlaanderen en welke het kanaal Gent-Terneuzen met de Durme verbind. Er is vooral pleziervaart op de Moevaart, maar hier en daar heb je wel nog wat scheepsvaart. De Moervaart is een 23 km lang en kan tot 45 meter breed worden. De dieptes kunnen tot een 3 meter gaan met een modderige bodem waar hier en daar wat beplanting aanwezig is. De Moervaart staat vooral bekend voor het mooie wandelen langs de Moervaart en waar je rustig in de natuur kan vissen.

Karpervissen op de Moervaart.

 

Er zitten zeker karpers op de Moervaart en er worden er ook met regelmaat boven gehaald. De meeste karpers zitten rond de 4 a 6 kg, maar er zitten zeker uitschieters bij waarvan ik kan getuigen. Op de Moervaart wordt nu wel voornamelijk gevist op witvis, maar je komt er meer en meer karpertentjes tegen.

Adres de Moervaart.

 

Met dat het een kanaal van 23 km lang is hebben wij geen vast adres voor u. Zelf zijn er vele plaatsen waar de Moervaart wel bereikbaar zijn met de wagen. Op sommige jaagpaden mag er gedeeltelijk met de wagen gereden worden en je kan op die manier naar je stek rijden en je wagen daar parkeren in de graskant. Vooral de kanten rond de Spanjaardveer zijn bekend onder de karpervissers bij de Moervaart.

Vergunningen voor op de Moervaart.

Om te mogen vissen op de Moervaart heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in elk B-post kantoor in België.
Ook nachtvissen is toegestaan op de Moervaart. Hiervoor heb je uiteraard wel een groot visverlof nodig.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , , ,

One Comment

  • Paul PIERREL schreef:

    Na het baggeren enkele jaren geleden was het zeer droevig gesteld vooral roofvis. Ik heb de indruk dat in 2019 de situatie
    aan het verbeteren is. Kan iemand dt bevestigen?

    Paul PIERREL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *