Kanaal naar Beverlo

Kanaal naar Beverlo

Het Kanaal naar Beverlo is een mooi klein kanaal dat gegraven is rond 1854 en vooral dienst deed voor de scheepvaart. Echter wordt dit kanaal tegenwoordig vooral gebruikt voor pleziervaart. Zelf wordt er niet al teveel op gevist, maar er is zeker vis aanwezig. Qua karper niet de allergrootste, maar wel mooie sterke karpers. Het kanaal naar Beverlo is 15 km lang en is maximaal een 25 meter breed. De dieptes zijn ongeveer een 2.5 meter met helder water met weinig stroming. De bodem is modderig en er liggen grote stenen. Hier en daar is plantengroei aanwezig op het kanaal naar Beverlo.

Karpervissen kanaal naar Beverlo.

 

Er wordt niet zoveel aan karpervissen gedaan op het kanaal naar Beverlo, maar er zitten er zeker. De meeste zijn wel niet al te groot, maar het zijn wel vechters. We hebben een foto toegevoegd van een gevangen spiegelkarper op het kanaal naar Beverlo tijdens een visopname. Het grote bewijs van aanwezige karper op het kanaal naar Beverlo.

spiegelkarper kanaal beverlo

Adres kanaal naar Beverlo.

 

Met dat het kanaal van Beverlo redelijk afgelegen ligt wordt er waarschijnlijk zo weinig op gevist. Je kan wel aan het water geraken, maar je moet wel wat opzoekingswerk verrichten. Er zijn enkele lokale straten waar je mag rijden die passeren langs het kanaal naar Beverlo. Ik ga ze hier niet geven omdat we niet enkele straten vol met wagens willen laten zetten voor de lokale bevolking. Google maps gaat je zeker helpen bij een zoektocht naar een karperspotje aan het kanaal van Beverlo.

Vergunningen voor op het kanaal naar Beverlo.

Om te mogen vissen op het kanaal naar Beverlo heb je een Vlaams visverlof nodig dat je in elk B-post kantoor kan vinden. Ook nachtvissen is toegestaan, maar dan heb je een groot visverlof nodig.
Varen met een bootje is toegestaan. Let wel op, de maximale vaarsnelheid is een 7 km/uur.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , , ,

One Comment

  • Jef schreef:

    Momenteel is het verboden om met een werphengel te vissen in de kom, dus de haven bij de jachtclub van Leopoldsburg.
    Gewoon iets verderop gaan vissen . (Gevolg van wederzijds geen respect)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *