't smalletje beernem

’t Smalletje

Het Smalletje is een betaalwater welke je kan vinden in Beernem langs de A10. Deze put zelf is ongeveer 1 ha groot en heeft zijn naam vooral te danken omdat dit een lang en smal water is. De dieptes van het water kunnen tot 2 meter gaan met wat beplanting. Hier hebben ze wel de laatste jaren hard aan gewerkt zodat er minder beplanting is in het water zelf. Rondom het water kan je rietkragen,lelievelden en gedoornd hoornblad horens vinden. Het Smalletje zelf heeft een mooie karperbestand, maar ook voor de roofvissers en witvissers is er heel wat aanbod. Zo wordt er elk jaar heel wat vis uitgezet op ’t Smalletje waaronder de laatste jaren snoeken met 13 snoeken boven de meter, brasems, rietvorens en zeelten. Weet wel dat dit een vrij druk bevist water is. 

Karpervissen op 't Smalletje.

Zoals je hierboven al kon lezen heeft ’t Smalletje een mooi karperbestand. Zo zitten er heel wat Spiegelkarpers op van 4 tot 18 kg, Schubkarpers van 6 tot 15 kg, Graskarpers van 6 tot 16 KG, Koikarpers van 2 tot 8 KG en zelf Steuren. Een heel uitgebreid aanbod voor de karpervissers. Tevens mag er gevist worden tijdens de nacht wat voor karpervissers altijd zeer interessant is. ’t Smalletje zelf is een redelijk karperwater waar je toch wel wat weet te vangen als je 1x de juiste techniek hebt gevonden.  Wat deze techniek is? Dat zal je ter plaatsen moeten ondervinden. 

Karper t'smalletje

Adres 't Smalletje.

 

Smallemate 12

8730 Beernem

’t Smalletje is makkelijk bereikbaar met de wagen. Via het bovenstaand adres kan je ’t Smalletje makkelijk bereiken en je kan zelf met je wagen tot aan je stek rijden. 

Prijzen voor te vissen op 't Smalletje.

’t Smalletje is een betaalwater waar je geen vergunning voor nodig hebt. Je moet uiteraard wel betalen om hier te mogen vissen en de prijs hiervoor is €20 per 24 uur vissen of je kan ook een jaarabonnement nemen wat jou €60 per jaar kost. Betalen kan bij Kris, de eigenaar van het water. Kris woont op de Zurkelstraat 4 in Beernem wat een kleine 500 meter is van ’t Smalletje zelf. Je kan Kris ook bellen op het nummer: 050791334 of 0474341322. Of je stuurt hem een mailtje op het mailadres: Kris.Standaert@telenet.be

Tevens mag er gevist worden met 3 hengels en mag er tijdens de nacht worden gevist.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , , , ,

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *