Lac de l’eau d’Heure3

Lac de l’eau d’Heure

Lac de L’eau d’Heure kan je vinden in Wallonië tussen Beaumont en Philippeville. Deze meren zijn kunstmatig aangelegd in de jaren 70 in het verloop van de L’eau D’Heure. Deze meren hebben als doel het opwekken van elektriciteit tevens worden er op deze meren vele activiteiten beoefend. Deze meren zijn zeer actief waarmee wij bedoelen dat er enorm veel stroming aanwezig is. Deze meren lijken qua stroming zeer hard op de middelandse zee waar grote golven zeker niet abnormaal zijn. Dit komt doordat het water wordt gebruikt voor het opwekken van elektriciteit. Dat de meren 4 meter kunnen stijgen of dalen per uur is niet abnormaal. Als visser is dit dus een extreem moeilijk en toch ook een redelijk gevaarlijk water. Lac de L’eau D’Heure heeft een lengte van een kleine 3.5 km en kan tot een kleine 900 meter breed worden. De dieptes van het meer kunnen tot 39 meter gaan met een modderbodem waar redelijk wat stenen liggen. Er is vrij weinig beplanting, maar des te meer stroming op dit water.

Karpervissen op Lac de l'eau d'Heure.

Er zitten regelmatig karpervissers op Lac de l’eau d’Heure en dit komt omdat er heel mooie en grote karpers zwemmen op dit meer. Maar niet te min moet ik meegeven dat dit echt geen karperwater is voor beginners. Ben jij geen ervaren karpervisser kan dit een zeer gevaarlijk water zijn. Eerst en vooral is het zeer moeilijk om een karper te weten vangen. Er worden er met regelmaat gevangen, maar je hebt je apparatuur nodig. Een deftige zodiac om je hengel ver uit te varen is geen overbodige luxe. Neem een stevige zodiac, want er kunnen zelf hoge golven onstaan waardoor je kapseist. Tevens mag er in de nacht gevist worden, maar pas zeer goed op. Doordat het meer zeer actief is qua opwekking van elektriciteit kunnen waterverschillen van 4 meter per uur niet abnormaal zijn. Je zal je boot en dergelijke om het half uur moeten gaan verleggen. Vele hebben hun boot al zien stukvliegen tegen de rotsen, voerboten die veranderen in duikboten en noem maar op. Dit is zeker geen water voor onervaren karpervissers. Er zitten zeer mooie exemplaren van karpers op Lac de l’eau D’Heure, maar het bestand van karper is vrij laag. Dit op een groot water maakt dat het niet makkelijk wordt om een visje te weten strikken. Maar wanneer je eentje gaat vangen zal je wel een gat in de lucht springen. Karpers boven de 20 kg zijn niet zelden op Lac de l’eau d’Heure.

Voeg je koptekst hier toe

 

 

Route de la Plate Taille 99

6441 Froidchapelle

 Voor je gaat vissen op Lac de l’eau d’Heure kan je best eens naar het bezoekerscentrum gaan waar ze je meer info zullen geven omtrent het vissen op Lac de l’eau d’Heure.

Vergunningen Lac de L'eau d'Heure.

Om te mogen vissen op Lac de l’eau d’Heure heb je enkel een Waals visverlof nodig. Deze kan je vinden in een Waals postkantoor. Wil je s’nachts vissen op Lac de L’eau d’Heure is dit toegestaan, maar dan moet je wel een B categorië visverlof hebben welke je tevens kan vinden in een Waals postkantoor.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *