Het Schulensmeer

Het Schulensmeer

Het Schulensmeer kan je vinden in de provincie Limburg. Dit meer is het grootste meer van Vlaanderen met 90 ha en met grote toevoer van water gaat het zelf naar 150 ha. Er mag gevist worden met een boot wat het voor karpervissers weer interessant maakt. Het Schulensmeer heeft een lengte van 2.2 km en breedtes die tot 300 meter gaan. De bodem is zanderig met veel beplanting. Vandaar dat het zeker geen makkelijk karperwater is en zeker al niet voor de beginnende karpervisser. Het water is redelijk helder en je vindt er voornamelijk natuurlijke oevers.

Karpervissen op het Schulensmeer.

Er zit zeer mooie karper op het Schulensmeer. Er wordt aangeraden om langs de oostkant te vissen, daar gaan de dieptes naar 6 meter waar de meeste karpers worden gevangen. Meestal zitten de karpers langs de kanten waar de wint zit. Als dit al geen goede tip is voor de karpervisser. Heb je zelf nog wat meer info over het Schulensmeer? Laat het ons dan gerust weten.

Qua karper zelf wordt verteld dat er voornamelijk karpers rond de 10 kg worden gevangen met uitschieters boven de 25 kg. Grote karpers dus maar zeer moeilijk te vangen. Nachtvissen is er niet toegestaan wat het zeker moeilijker maakt. Er zit ook zeer grote meerval. Voor sommige karpervissers is dit een pro voor anderen dan weer wat minder.

Adres het Schulensmeer.

 

 

Het Schulensmeer kan je bereiken met de wagen via de Demerstraat 60 in Lummen.

Vergunningen voor op het Schulensmeer.

Om te mogen karpervissen op het Schulensmeer heb je een Vlaams visverlof nodig. Deze kan je vinden in elk B-post kantoor in België.

Wat betreft het karpervissen met een boot zijn er nog wat extra vergunningen nodig. Je hebt een groot visverlof nodig en je boot moet geregistreerd zijn. Dit kan je doen bij de vereniging van het Schulens Meer te bereiken via 013 44 12 37 ; email: info@schulensmeer.be en via het adres Demerstraat 60 in Lummen.

Registratie bellyboot = € 15 / jaar
Registratie viskajak = € 25 / jaar

Bootplaat voor boot = € 25 (waarborg, éénmalig verplicht bij een nieuwe registratie)
Registratie boot voor 1 jaar = € 25
Registratie boot voor 2 jaar = € 45
Registratie boot voor 3 jaar = € 60

Nachtvissen is verboden op het Schulensmeer.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *