Paalse plas

Paalse plas

De Paalse plas is gelegen in Beringen-Paal en is er gekomen door het uitbaggeren van een kleinere plas. De Paalse plas is 40 ha groot met een lengte van ongeveer 1.8 km met dieptes die tot 8 meter gaan. Overigens heeft de Paalse plas helder water met plantengroei en bijna geen stroming.

Karpervissen op de Paalse plas.

Wat betreft de karpers zitten er zeker heel wat mooie karpers. Er mag wel niet gevist worden met een bootje of een voerboot. Ook nachtvissen is niet toegestaan. Dit maakt het wel allemaal wat moeilijker om te karpervissen. Dit al niet te min zijn er echt wel mooie karpers te vangen. Er zijn ook regelmatig karperwedstrijden waar gevist wordt op de zwaarste karper. Het record staat op een graskarper van 31 kg.

Adres Paalse plas.

 

 

Enkel te bereiken via de verharde weg aan de kant van de autostrade in Beringen. Let op, het is een druk bevist water en redelijk moeilijk te bereiken. Op de makkelijkere gedeeltes zitten vele vissers te vissen. Wil je wat kalmer zitten moet je toch al een eindje gaan wandelen met je karpergerief.

Vergunningen voor op de Paalse plas.

Om te mogen karpervissen op de Paalse plas moet je een Vlaams visverlof hebben welke je kan vinden in elk B-post kantoor in België.

Er is een extra vergunning nodig die gratis is voor de inwoners van de stad Beringen en wanneer je dit niet bent kost deze vergunning jouw €30. Deze kan je afhalen op de diensten toerisme, recreatie en evenementen. Deze kan je vinden op volgend adres: Koolmijnlaan 203 – Beringen. Deze zijn in de week open van 9 tot 17u en in het weekend van 10 tot 17u.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *