De Blankenbergse vaart

De Blankenbergse vaart

De Blankenbergse vaart heeft zijn naam gekregen omdat deze uitmond in de jachthaven van Blankenberge in de Noordzee. Deze vaart is een goede 22 km lang met een breedtes van maximaal een kleine 20 meter. De dieptes van het water gaan tot 1.5 meter diep en op de bodem vindt je stenen, klei en slib. Er is stroming aanwezig op de Blankenbergse vaart en het water is meestal troebel.

Karpervissen op de Blankenbergse vaart

 

Er zit karper op de Blankenbergse vaart, maar we hebben nog geen artikels gevonden van gevangen karper na de karpersterfte rond het millennium. Met dat het water ook niet al te diep is ga je naar mijn idee niet al te grote karpers vinden evenals staat dit water ook bekend voor zijn kleine vis die hierop wordt gevangen. Dit is dan geen karper maar vooral bot, giebel en blankvoorn.

Adres de Blankenbergse vaart

 

 

Op de Blankenbergse vaart wordt er het meest gevist rond de bruggen. Dat zijn de Scharebrug en de Zielenbrug. Er is ook een sluis waar het nog interessant is om te vissen.

Vergunningen voor op de Blankenbergse vaart.

Om te mogen vissen op de Blankenbergse vaart heb je enkel een Vlaams visverlof nodig welke je kan vinden in een B-post kantoor.
Nachtvissen is mogelijk op de Blankenbergse vaart. Je hebt hiervoor uiteraard wel een groot visverlof nodig.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *