De Langelede4

De Langelede

De Langelede is een aftakking van de Moevaart en is een 5.5km lang welke stopt bij de grens van Nederland. Dit kleine kanaal is gegraven in de 18de eeuw en diende vooral om turf, fruit en meer te verhandelen via de scheepsvaart. De dag van vandaag heeft de Langelede geen functie meer in de scheepsvaart en is dit vooral een mooi water om langs te wandelen evenals zitten langs de Langelede vaak vissers. De Langelede zelf is dus 5.5 km lang en wordt maximaal een 10 meter breed. De diepte van het water gaat tot 1.5 meter diep en op de bodem kan je voornamelijk modder terugvinden. Er is vrij veel plantengroei en het water is wat troebel.

Karpervissen op de Langelede.

 

De Langelede staat vooral bekend voor zijn voorn en baars vangsten. Het gaat hier dus vooral over kleine vis, maar er worden wel karpers gespot op de Langelede. Heb heel wat onderzoek vericht, maar toch niet direct info kunnen vinden over gevangen karper op de Langelede. Heb jij meer info over het karperbestand van de Langelede? Laat het ons gerust weten.

Adres de Langelede.

 

 

Op de Langelede zijn heel wat onnatuurlijke stekken gemaakt wat altijd handig is voor vissers. Deze stekken zijn makkelijk bereikbaar met de wagen. Je kan langs de Langelede rijden en je parkeren naast 1 van de vele stekken.

Vergunningen voor op de Langelede.

Om te mogen vissen op de Langelede heb je enkel een Vlaams visverlof nodig. Dit Vlaams visverlof kan je vinden in elk B-post kantoor.

Nachtvissen op de Langelede is niet toegestaan.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *