Kanaal Gent – Terneuzen1

Kanaal Gent – Terneuzen

Het kanaal Gent – Terneuzen verbind Gent met de Noordzee. Het kanaal van Gent – Terneuzen mond uit in Terneuzen wat dus in Nederland ligt. Het kanaal van Gent – Terneuzen zelf heeft een lengte van een 18 km in België en kan tot 200 meter breed gaan. De dieptes kunnen tot 16 meter gaan en hier is veel scheepsvaart aanwezig, dus ook veel stroming. op de bodem kan je vooral modder en stenen aantreffen met zeker mosselbanken.

Karpervissen kanaal Gent - Terneuzen.

Het kanaal van Gent – Terneuzen bied voor alle soorten visserij veel aan en ook voor de karpervisser. Er zitten vele karpers op dit mooie kanaal die mits een goede aanpak nog vrij makkelijk te vangen zijn. Je moet hiervoor wel weten hoe je moet vissen op een kanaal evenals een goede karperstek vinden en op voorand aanvoeren. Het moeilijkste is een karperstek vinden, echter zijn er zeer vele stekken die interessant zijn. Zoek vooral naar inhammem, rietkragen, bruggen en meer. Er worden met regelmaat karpers gevangen op het kanaal van Gent – Terneuzen, maar het zijn vooral karpers tot 15kg.

Adres kanaal Gent-Terneuzen

 

 

Het is uiteraard een kanaal en we hebben niet 1 adres om naartoe te rijden. Echter is het kanaal van Gent – Terneuzen zeer makkelijk bereikbaar met de wagen. Het is bijna overal mogelijk om langs beide kanten te staan met de wagen bij jouw stek.

Vergunningen voor op het kanaal Gent - Terneuzen.

Om te mogen vissen op het kanaal Gent – Terneuzen heb je enkel een Vlaams visverlof nodig. Deze kan je vinden in elk B-post kantoor. 
Ook nachtvissen is toegestaan op het kanaal van Gent – Terneuzen met een groot visverlof.

Vissen vanop een boot is ook toegestaan op het kanaal van Gent – Terneuzen als je de juiste vergunningen hebt..

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *