Bergelenput

Bergelenput

De Bergelenput kan je in Wevelgem vinden en is ontstaan door aan zandwinning te doen voor de snelweg E403. Hierdoor is een grote put ontstaan waar men later het viswater de Bergelenput van heeft gemaakt. De Bergelenput is een goede 310 meter lang en een 300 meter breed. De dieptes van het water gaan tot een 6 meter met troebel water zonder stroming. Er is weinig plantengroei aanwezig op de zandbodem met slib en stenen.

Karpervissen op de Bergelenput.

 

Eerst en vooral eventjes meegeven dat je maar op een bepaald deel van de Bergelenput mag karpervissen. De Bergelenput staat vooral bekend voor het karpervissen en zijn mooi bestand aan karpers. Er zouden exemplaren rondzwemmen van 20 kg+ maar worden niet veel gevangen. Laat gerust weten als je zelf info hebt over karpervangsten op de Bergelenput in Wevelgem.

Adres de Bergelenput.

 

Bergelen 108

8560 Wevelgem

Om naar de Bergelenput te gaan moet je naar het Provinciaal domein Bergelen rijden. Dat kan via het adres Bergelen 108 in Wevelgem. Er zijn 2 parkingen aanwezig, de eerste aan de hoofdingang, maar ook één aan de Bergelenput zelf. Je kan als karpervisser dus best naar de parking aan de Bergelenput zelf rijden.

Vergunningen voor op de Bergelenput.

Om te mogen vissen op de Bergelenput heb je enkel een Vlaams visverlof nodig. Deze kan je vinden in elk B-post kantoor in Vlaanderen.
Nachtvissen is verboden op de Bergelenput.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​​​

Tags: , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *