stuwmeer butgenbach

Stuwmeer Bütgenbach

Het stuwmeer van Bütgenbach kan je vinden bij de Hoge venen in de Belgische Oostkantons. Dit grote stuwmeer van Bütgenbach is 120 ha groot en het water zelf is een kleine 3 km lang en kan tot iets breder worden dan 400 meter. De dieptes van het water kunnen tot 18 meter diep gaan met voornamelijk een modderbodem waar heel wat stenen tussen zitten. Het water is vrij helder met niet al teveel beplanting. Buiten de hengelsport is het stuwmeer van Bütgenbach ook bekend voor zijn andere watersporten zoals zeilen, kajakken, windsurfen en zwemmen. Je mag dus niet overal vissen, hou je aan de plaatselijk aangeduide viszones.

Karpervissen op het meer van Bütgenbach.

 

Het stuwmeer van Bütgenbach staat niet echt bekend als een karperwater. Eerder voor zijn mooie grote roofvis. De karpers die op het stuwmeer van Bütgenbach zitten zouden vooral rond de 5 kg zitten. Niet groot dus en er zouden ook niet zoveel karpers opzitten. Rond 2005 hebben ze het stuwmeer van Bütgenbach blank gezet en hebben ze vele karpers overgezet. Er is niets bekend dat ze ooit wat karper hebben terug gezet. Heb jij wat meer info over het karperbestand van het meer van Bütgenbach? Laat het ons gerust weten via een reactie hieronder.

geen karper

Adres stuwmeer Bütgenbach.

 

 

An der Lei 1

4750 Bütgenbach

 

Van daaruit kan je naar je stek vertrekken met of zonder de wagen.

 

Prijzen Bütgenbach.

Jaarvergunning: €56
Jaarvergunning jongeren 14 tot 16 en 65-plussers: €41
Dagvergunning: €7
Vergunning 2 dagen: €13
Weekvergunning: €26
14 dagen vergunning: €36

Vergunningen Bütgenbach.

Om te mogen vissen op het stuwmeer van Bütgenbach heb je een Waals visverlof nodig welke je kan vinden in een Waals postkantoor. Nachtvissen is er niet toegestaan.
Tevens is er ook een clubvergunning nodig om op het stuwmeer van Bütgenbach te mogen vissen. Deze kan je afhalen op de Route de Bullange 15 in Bütgenbach. Je kan ook bellen naar het nummer 080.44.60.15 of het gsmnummer 0496.873.610. Dit is bij de Ligue Royale de Propagande des des Pêcheurs de l’Est.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.​

Tags: ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *