eglegemvijver2

De Eglegemvijver

De Eglegemvijver kan je vinden in Hombeek wat een gemeente is dichtbij Mechelen. Dit is een zeer mooi en groot viswater van 42 ha groot. De Eglegemvijver stond vroeger bekent voor zijn grote snoeken en blankvoorn’s, maar tegenwoordig wordt dit mooie water beheerd door het VBK wat dus ook wil zeggen dat dit nu een karperwater geworden is. Echter zitten er zeker nog mooie roofvis. Dit gedeelte wordt beheerd door het ALV ( Antwerps Lijnvissersverbond ). Buiten voor vissers is de Eglegemvijver ook actief voor de surf en zeilclubs. Over het water zelf van de Eglegemvijver kan ik nog vermelden dat het een 1200 meter lang is en tot 360 meter breed is. Het water kan tot 17 meter diep gaan, maar tegen betaling kan je een volledige dieptekaart van heel de Eglegemvijver bekomen. De Eglegemvijver heeft een zandbodem met enorm helder water en hier en daar wat plantengroei.

Karpervissen op de Eglegemvijver.

Voor de ervaren karpervisser is de Eglegemvijver een perfect water om hun skills op te beoefenen. Het is een zeer moeilijk water en staat bij het VBK ook bekend als een High Level Catch Water wat dus wil zeggen dat het niet makkelijk is om een karper te weten vangen. Het is een zeer groot water waar het VBK van weet dat er 150 karpers opzitten die al gevangen zijn geweest. Dit is dus een klein karperbestand op een zeer groot water. Enkel ervaren karpervissers zullen hier aan hun trekken komen. Met dat dit ook een betaalwater is waar enkel vissers met een jaarvergunning op worden toegelaten maakt dat dit een mooi water is met zijn eigen aantrekkingskracht.

Adres de Eglegemvijver.

 

 

Eglegemweg 1

2811 Mechelen

Wil je gaan vissen op de Eglegemvijver? Dan kan je best naar de hoofdingang rijden. Geef hiervoor de Eglegemweg 1 in te Mechelen en je komt aan de hoofdingang uit.

 

Vergunningen en prijzen de Eglegemvijver.

De Eglegemvijver is dus een betaalwater. Je kan enkel een jaarvergunning aanschaffen via het VBK zelf op deze site.

De prijs voor een jaarvergunning op de Eglegemvijver is €115. Je hebt ook een VBK vergunning nodig. Als je deze nog niet hebt kost dit €35 extra. Tevens is het ook mogelijk om een volledige dieptekaart te ontvangen voor €30 van de Eglegemvijver. Wil je deze hebben kan je deze ook bekomen via bovenstaande link richting het VBK.

Tevens zijn er ook nog enkele extra reglementen. Voor karpervissers komt het erop neer dat er mag gevist worden tijdens de nacht, dat voerboten verboden zijn en dat er enkele plaatsen zijn waar niet gevist mag worden. Zie de kaart onderaan waar niet gevist mag worden. Alle andere reglementen kan je vinden via deze link.

Plattegrond de Eglegemvijver.

 

De Eglegemvijver op YouTube.

Meer karperwateren in België en andere nuttige info.

Tags: , , , ,

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *